Gradonačelnik ugostio predstavnike udruženja „Edhem Edo Sirćo“ pred početak Memorijalnog turnira

GRADONAČELNIK UGOSTIO PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA „EDHEM EDO SIRČO“ PRED POČETAK MEMORIJALNOG TURNIRA

U spomen na jednog od najboljih i najomiljenijih visočkih rukometaša Edhema Edu Sirču, u našem gradu od sutra, pa do 2.septembra će biti odigran rukometni turnir, a od ove godine organizator je novoosnovano Udruženje „Edhem Edo Sirćo“. Tim povodom gradonačelnik Mirza Ganić se danas sastao sa Đelilom Šečerović iz pomenutog udruženja, te sa Harunom Sirčom, sinom rahmetli Ede.

– U narednim danima očekuje nas interesantan turnir koji će okupiti zaista vrijedne ekipe, a pored spomena na našeg Edhema, turnir će sasvim sigurno ponuditi i kvalitetan rukomet. Grad Visoko je i ranije podržavao održavanje turnira, pa smo uz turnir i ove godine, a pošto je novoosnovano udruženje preuzelo organizaciju, mi smo na raspolaganju da turnir podržimo u svim segmentima u kojima je potrebno, a tako će biti i u narednim godina, kada želimo da ovaj turnir bude sve bolji i kvalitetniji. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Utakmice na turniru se igraju u periodu od četvrtka, 31. augusta pa do subote, 2. septembra, a učestvuju četiri ekipe: RK “Bosna” Ekoenergija iz Visokog, RK “Borac m:tel“ iz Banja Luke, RK “Izviđač” iz Ljubuškog i RK “Dubrava” iz Zagreba.

Visočkoj publici će se predstaviti i omladinske selekcije: RK “Bosna” Ekoenergija, ŠR “Čelik junior” i ŠR “Sedmerac”, koje će igrati međusobne susrete kao uvertiru seniorskim mečevima te na taj način dodatno uveličati ovaj veliki sportski događaj.

Gradska uprava Visoko