Gradonačelnik ugostio visočke reprezentativke u ritmičkoj gimnastici pred Balkansko prvenstvo u Budvi

Članice visočkog Kluba ritmičke gimnastike „Ritam“, Džana Limo i Emina Hadžić će biti dio prejuniorske reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu koje se održava od 13. do 18.septembra u Budvi,

a tim povodom zajedno sa trenericom Alinom Brutus bile su na prijemu kod gradonačelnika Visokog Mirze Ganića.

– Grad Visoko kontinuirano podržava naše sportiste, a u posljednjih godinu i po dana odredili smo i posebna sredstva za odlazak na značajna međunarodna takmičenja. Pored sredstava prije odlazak upriličimo i prijeme poput ovog današnjeg, na kojima imamo priliku da porazgovaramo o samim takmičarima, ali i takmičenjima na koja idu i na kojima predstavljaju naše Visoko. Nadam se da ćete i ovog puta osvjetlati obraz našeg grada, a vaše učešće ponovo šalje i lijepu sliku o našem Visokom. – kazao je gradonačelnik Ganić, te poželio mnogo sreće našim mladim takmičarkama na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Džana i Emina su govorile o svojoj karijeri, odnosno o dosadašnjim uspješnim nastupima, te su kazale kako su pripreme bile zabavne, ali i naporne, i da jedva čekaju nastup u Budvi.

– Ovom prilikom bih se zahvalila gradonačelniku na nesebičnoj podršci koju nam pruža i koja je jako važna, pošto su troškovi uglavnom na našim roditeljima, a ovakvom podrškom olakšavamo i klubu, i roditeljima, ali i našim takmičarima. – poručila je trenerica Alina Brutus, te kazala kako od naših takmičarki očekuje dobre rezultate.

visoko.gov.ba