U Visokom nogometni praznik, dolaze mostarski “Rođeni”, Merdić: Velež je favorit, ali u Kupu sve je moguće

U srijedu u Visokom, ali i okolnim mjestima: Breza, Ilijaš, Kakanj, Kiseljak, Podlugovi svi putevi vode u visočki nogometni hram, na gradski stadion “Luke” gdje će se sa početkom u 15 sati i 30 minuta odigrati meč šesnaestine Finala Kupa BiH.

Domaća ekipa visočkih “karioka” dočekaće izvanredni tim mostarskih “rođenih” i sigurno da će ovo biti meč za “dušu i sjećanje” svih ljubitelja nogometa koji budu na stadionu. Već cijelu sedmicu,nakon što su izvučeni parovi, na svakom ćošku, kafiću, parku, pijaci… samo se priča o ovoj utakmici i atmosfera u gradu podsjeća na vrijeme kada je Bosna bila hit bh. nogometa.

Poslije važne pobjede u prvenstvu u Brezi protiv Rudara, atmosfera u taboru “karioka” je na visokom nivou, svi igrači koji su u rosteru za ovu utakmicu: Hindija, Fejzagić, Jusić, Buza, Mušović, Mujić, Džudžević, Gačan, Junuzović, Prcić… maksimalno se spremaju, ispunjavaju sve zamisli šefa Omera Joldića i njegovog asistenta Avde Seferovića i jedva čekaju srijedu i početak meča.

U domaćem taboru izuzetno cijene, respektuju, poštuju ekipu Veleža koji igra odlično u Premijer ligi, koji ima tri uzastopna trijumfa u najjačoj ligi BiH a čiji dres nose majstori Haskić, Pršeš, Hadžikić, Mahmić, Vehabović, Suljić, Hrkać, Đafić, Šturm… Pred ovaj meč pouzdani stoper domaće ekipe Safet Merdić rekao je, između ostalog, sljedeće:

– Sigurno da je ovo meč u kome je Velež “papirnati” favorit koji u zadnje vrijeme igra izvrsno u prvenstvu Premijer lige BiH, a u kome nastupa nekoliko izvanrednih nogometaša. U ovoj utakmici najviše će profitirati ljubitelji nogometa, navijači oba tima, jer će vidjeti dosta akcija i poteza ua nogometne “udžbenike”. Mi u susret ulazimo rasterećeni,idemo se nadigravati od prvog minuta, znamo protiv koliko jakog rivala igramo, ali Kup je takmičenje u kome su moguća brojna iznenađenja. Nemamo šta izgubiti a možemo mnogo dobiti i zato u meč ulazimo silno motivisani da se prepunom gledalištu predstavimo u najboljem svijetlu.

razgovarao Rešad MAMELA

sportske.ba