Uspješan nastup strijelaca SK  Visoko na Međunarodnom takmičenju u streljaštvu “Salona DC Open 2023” u Solinu – Hrvatska

Uspješan nastup strijelaca SK  Visoko na Međunarodnom takmičenju u streljaštvu “Salona DC Open 2023” u Solinu – Hrvatska

Streljački klub “Visoko” nastupio je na  Međunarodnom takmičenju u streljaštvu “Salona DC Open 2023” koji je održan u Solinu-Split od 3.11. do 5.11.2023.godine. Na turniru je nastupilo preko 200 strijelaca iz 10 zemalja  u disciplinama zračna puška i zračni pištolj.

U disciplini MIX tim zračna puška nastupili su Arnautović Almedina i Mimić Abdullah. Plasirali su se na odlično 8.mjesto od 19 ekipa.

U disciplini zračna puška seniori ekipno (Mimić Abdullah, Čato Bekir, Ahmić Emin) i plasirali se na  11.mjesto od 13 ekipa.

U disciplini zračna puška seniorke, Arnautović Almedina osvojila je 23.mjesto od 79 takmičarki.

U disciplini zračni pištolj juniorke  Ganić Sumeja osvojila je 7.mjesto od 27 učesnica, a u discipline seniorke zračni pištolj osvojila je 12.mjesto od 49 učesnica!

Pored pet takmičara  i dva trenera koji su nastupili na turniru, SK “Visoko” je nagradio za uspješnu sezonu još devet takmičara koji su nastupali u ligaškim takmičenjima 2023. godine, besplatnim izletom u Split.

SK “Visoko”