RK Bosna Ekoenergija osvajač turnira održanog povodom jubilarnog 70. rođendana visočkog kluba

RK Bosna Ekoenergija bio je organizator dvodnevnog turnira koji je uveličao 70. rođendan najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva.

Turnir je, osim domaćina, okupio još tri ekipe: RK Respect Sarajevo, RK Čelik Junior iz Zenice i RK Jajce.

U petak, 2. februara su odigrani polufinalni mečevi u kojima je ekipa Čelik Juniora slavila pobjedu nad Respectom rezultatom 30:26, a domaćin Bosna Ekoenergija ubjedljivo savladala Jajce, rezultatom 49:32.

Subota, 3. februar, bila je rezervisana za mečeve koji su odredili konačan plasman.

U duelu za treće mjesto ekipa Respecta je savladala Jajce rezultatom 35:31, da bi potom u velikom finalu Bosna Ekoenergija ubjedljivo slavila protiv ekipe Čelik Juniora rezultatom 44:32 i sasvim zasluženo osvojila titulu pobjednika turnira koja je navijačima u našem kraljevskom gradu lijep poklon za veliki jubilej i adekvatna uvertira za prvenstvene izazove koji će uskoro uslijediti.

Nakon finalnog susreta uručene su i nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima na turniru.

Najbolji golman je Rijad Sipović (RK Respect), najboljim igračem proglašen je Antonio Radić (RK Jajce), dok je titula najboljeg strijelca pripala Adnanu Jamakoviću (RK Bosna Ekoenergija) koji je u dva susreta postigao 22 gola.

Bio je ovo sjajan i uspješan vikend za visočke rukometaše koji sada, nakon četiri odigrana prijateljska susreta, imaju bilans od: dvije pobjede (Jajce 49:32, Čelik Junior 44:32), jednog remija (Žepče 32:32) i jednog poraza (Vogošća 33:42).

“Zeleno-bijeli” nastavljaju sa intenzivnim pripremama za nastavak prvoligaške sezone koji će uslijediti 24. februara, a ne sedam dana ranije kako je bilo prvobitno planirano.

Svečana akademija Kluba će biti održana u ponedjeljak, 19. februara na dan kada je i zvanično započela slavna i trofejna visočka rukometna historija.

Slaven Mirković

Visoko-rtv.ba