RK Bosna Visoko Ekoenergija: Reagovanje na tekst bivšeg Predsjednika UO RK Bosna Ekoenergija

Reagovanje na tekst bivšeg Predsjednika UO RK Bosna Ekoenergija

Na osnovu odluke sa sjednice UO RK Bosna Ekoenergija održane 05.02.2024 dajemo sljedeće saopštenje:

REAGOVANJE – KADA SAMODOPADNOST ADNANA DELIĆA ZAOBIĐE ISTINU I LIČNI INTERES STAVI IZNAD SVEGA

Poštovani Adnan Delić, poštovani navijači i simpatizeri kluba.

Shodno pisanjima od strane bivšeg Predsjednika i bivšeg člana UO odbora RK Bosna Visoko  Ekoenergija javno demantujemo sve navode iz njegovog teksta, a javnost informišemo samo o nekoliko bitnih činjenica.

Povodom 70. godina postojanja i djelovanja RK Bosna Visoko  Ekoenergija, Upravni odbor donio je odluku da se pomenuti jubilej obilježi različitim događajima tokom cijele godine (turniri, akademija i dr.), a samo jedna od planiranih aktivnosti je organizacija turnira proteklog vikenda.

Ako bi se vratili u mandat (16.06.2017-14.02.2022) kada je Adnan Delić bio Predsjednik kluba mogli bismo pisati o dugovanjima, neopravdanom trošenju finansijskih sredstava, uzimanju pozajmica i ne vraćanju istih, porodičnim putovanjima s igračima na račun kluba, procentima od sponzora koji su završavali u privatnim džepovima, štetnim ugovorima, tjeranjem uspješnih trenera, ne domaćinskom odnosu spram javnih sredstava i onda argumentovano zaključiti da je kod Adnana Delića lični interes iznad svega. Međutim, ovaj put se nećemo time baviti, ali hoćemo u detalje, ako bude trebalo u narednom periodu.

Također, podsjećamo javnost da klub nikada nije organizovao niti jedan turnir u proteklom periodu povodom obilježavanja godišnjica, čak ni u vremenu kada je Adnan Delić bio predsjednik. Istine radi, u 2019. godini povodom 65 godina kluba rukometni veterani bili su prepušteni sami održati svečanost.

Napominjemo, Upravni odbor RK Bosna Ekoenergija je u skladu sa svojim mogućnostima, kao i željom trenera organizovao turnir imajuću u vidu raspoloživost učešća ostalih ekipa. Da se Adnan malo bolje raspitao, a očigledno nije klub je kontaktirao ekipe iz višeg ranga, ali zbog početka drugog dijela sezone i priprema sve ekipe iz okruženja su bile zauzete.

Po pitanju mladih i perspektivnih igrača klub u posljednje dvije godine najviše ulaže i dodjeljuje stipendije za igrače. Žalosno je kazati da kada je Adnan bio predsjednik Upravnog odobra i kordinator omladinskih selekcija samo su dugovanja bila perspektiva koja trenutna Uprava i dan danas vraća.

Da je Adnan Delić iskren u svojim namjerama ne bi narodu mazao oči svojim lažima i ne bi svoju političku kampanju pokretao na ovoj instituciji koja je vrednija od svega.

UO RK Bosna Visoko Ekoenergija

U Visokom,  06.02.2024 godine.