Odigran sjajan malonogometni omladinski turnir u organizaciji fudbalske akademije Una Premium Visoko

Tokom vikenda u Sportskom centru Hanovi u Moštru je održan malonogometni omladinski turnir Zimski Premium Kup 2024, koji je okupio 37 ekipa.

Uspješan organizator je bila fudbalska akademija Una Premium Visoko, a udarni organizacijski tandem Mensur Šljivo – Kenan Merdić se pobrinuo da sve funkcioniše besprijekorno i da mlade nogometne nade prepune najpozitivnijih utisaka obećaju da će se ponovo veoma rado vratiti u naš grad.

Porazgovarali smo sa Mensurom Šljivom koji je uime organizatora istakako da je ovo drugi organizovani turnir ovakvog tipa na kojem su učestvovale ekipe iz: Sarajevskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

Osim takmičarskog karaktera, turnir je iskorišen i kao prilika za međusobno druženje i razvijanje novih prijateljstava, a Šljivo se zahvalio roditeljima i brojnim sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati turnir na ovakvom nivou.

Podsjetio je i da dječaci iz fudbalske akademije Una Premium Visoko nisu odmarali ni tokom zimske pauze i da su učestvovali na sedam turnira te da ih već narednog vikenda očekuje jedan od najkvalitetnijih i najmasovnijih turnira u regiji, Šampion Kup koji će okupiti čak 250 ekipa, a boje Una Premiuma će braniti dječaci iz tri starosne kategorije.

Nakon toga će uslijediti učešće na Ilidži na Igman Kupu, a tokom mjeseca marta započinje i ligaško takmičenje u okviru NS BiH na kojem ekipa Una Premium učestvuje sa dvije generacije dječaka.

Subota je bila rezervisana za utakmice igrača do 12 godina starosti, odnosno godište 2012 i mlađi. Prvo mjesto pripalo je ekipi FK Unis Vogošća, a drugo NK Fortuna Zenica. Treće mjesto zauzeli su dječaci iz sarajevskog Željezničara, a četvrto iz ŠF Tempo Ilijaš.

U nedjelju je odigran turnir za igrače do 10 godina starosti, odnosno godište 2014 i mlađi. Ponovo je najuspješnija bila ekipa Unisa iz Vogošće, a drugo mjesto pripalo je sarajevskom Željezničaru. Treće mjesto zauzela je domaća ekipa Una Premium, a četvrto drugi tim Unisa.

Bio je ovo sjajan turnir prepun futsal uzbuđenja i atrakcija koje su ponudile mlade nogometne nade pokazavši raskošan talenat uz sportsko Fair Play nadmetanje koje je pratila i gromoglasna podrška sa tribina.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba