Rezultat za historiju: Muzaferija na završnici u dvije discipline, ušla je i u TOP 50!

Sezona iz snova

U norveškom Kvtifjellu najbolje skijašice svijeta vozile su utrku superveleslaloma koja je i prekidana zbog guste magle. Pobijedila je italijanska skijašica Federica Brignone s vremenom 1:37.30.

Na drugom mjestu je završila Gut-Behrami iz Švicarske sa vremenom 1:37.91, a treća je Ester Ledecka iz Češke sa vremenom 1:38.09.

Novi sjajan rezultat ostvarila je bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja je zazela 13. mjesto i sa novih 20 bodova osigurala završnicu u superveleslalomu.

Elvedinu ćemo tako gledati na završnici Svjetskog kupa u Sallbachu jer je trenutno na 23. mjestu u poretku superveleslaloma sa 82 boda, a 25 skijašica iz discipline ide u Sallbach.

Ovo je veliki uspjeh bh. skijanja jer je Elvedina ranije osigurala i završnicu u spustu, tako da ćemo je gledati na završnici u obje brze discipline.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa naša najbolja skijašica se nalazi na 48. mjestu sa 151 bodom i ušla je među 50 najboljih skijašica današnjice.

Elvedina je osvojila 69 bodova u spustu i 82 boda u superveleslalomu i u obje discipline se nalazi na 23. mjestu.

U Sallbachu će imati priliku da pdoeblja bodovni saldo, ali važno je napomenuti da na utrkama završnice samo prvih 15 skijašica osvaja bodove.

Za narednu sezonu naša najbolja skijašice je obezbijedila startnu listu u jakosnim skupinama u obje brze discipline i usperveleslalomu i spustu.

Fenomenalna sezona za Elvedinu Muzaferiju i bh. skijanje, a obzirom da Elvedina ima tek 24 godine pred njom je sjajna skijaška budućnost u to nema sumnje.

sportsport