Novi vikend i nova pobjeda kadeta Bosne

Odigrano je 13. kolo Omladinske lige centar a kadeti ubilježili novu pobjedu rezultatom 3-0 u Visokom protiv ekipe Iskre iz Bugojna.

Iz sedmice u sedmicu navikli smo pisati o pobjedama ovih zlatih momaka. Tako da i ovaj vikend nije se desilo ništa neobično, novi vikend i nova pobjeda. Golovima ponovo svojih najboljih igrača Šere, Sejdića i Pandžića ekipa Mensura Džavitija je  na svoj konto upisala nova 3 boda.

Ovo što radi ova mlada ekipa u Omladinskoj ligi centar je nevjerovatno, srušili su svaku ekipu koja im se našla na putu. Bez i jednog  poraza sa 12 pobjeda i 1 remijem su prvi sa 37 bodova su na čelu tabele. Jedini bod im je uspio otkunuti Rudar u komšijskom derbiju i to u prvom kolu,  što znači da je ovo 12-ta pobjeda za redom što je vrijedno riječi hvale i vrijedno pažnje. Prema riječima trenera Mensura Džavitija ovo je generacija za svaku pohvalu, mi se slažemo sa njim. Visoko dobija jednu ozbiljnu ekipu, ozbiljan podmladak s kojim sigurno ima budućnosti. Kadeti Bosne imaju priliku da u naredom kolu ovjere epitet jesenjeg prvaka lige u Jelahu protiv ekipe Borca. I onda im silijedi pauza i pripreme za nastavak prvenstva. Još jednom treba napomenuti da pred ovim momcima ima mnogo vremena i rada ali za pružanje ovakvih rezultata zaslužuju pažnju.

Momcima želimo da nam donesu 3 boda i iz Jelaha i sretan nastavak prvenstva poslije pauze.

www.magazinplus.eu