RK Bosna-Veterani: KUDA I KAKO IDE VISOČKI RUKOMET

Protekli mjesec decembar za Rukometni klub Bosna-Veterani bio je izuzetno aktivan.
Održana je Izvještajno-izborna skupština na kojoj su izabrani: za novog predsjednika Upravnog odobraKaravdić Tarik, a predsjednika Skupštine ŠahinovićIsmet Iso.

Uručeni su skromni pokloninajstarijim članovima: KurtalićSeadu, Kilalić Halimu i Smajlović Taibu. Zlatne plakete za vjernost klubu dobile su navijačiceDžudžo Subhija i Safija, a za doprinos razvoja rukometnog sportaplaketa je dodijeljena Vasiljević Slobodanu Cici.
Organizirano je tradicionalno novogodišnje druženje uz prisustvo 62 člana Udruženja , a odigrana je humanitarna rukometna utakmica uoči Nove Godine.
Osim ovih aktivnosti Klub se angažovao u pokušaju prevazilaženja teške situacijeu RK Bosna,a po zahtjevu ovoga kluba. Po ovom pitanju veterani su imali više radnih sastanaka i svoje prijedloge dostavili u pismenoj formi.
Situacija je bila toliko alarmantna (ostavka Bojčića; u Upravnom odboru ostala samo tri člana) da je zbog toga predsjednik Skupštine,AhićJasmin posebno naglasio da će se svi prijedlozi veterana razmotriti na Vanrednoj skupštini.
Međutim, slijedio je ”preokret”, jer su preostala dva aktivna člana UO RK “Bosna” (Handžić i Bukva) bili kodnačelnice Babić i s njom dogovorili smjernice za daljne aktivnosti…
Veterani su predlagali pet članova iz svog sastava u novi Upravni odbor RK Bosna, formiranje Stručne komisije i neophodnost održavanja Vanredne skupštine.
Međutim, Handžić Hajrudinje na jednom od sastanaka obrazložio da su se u Upravni odbor vratila dva člana i daKlub može SAM prevazići situaciju, tako što načelnica podržava izbor Bukva Edina za novog predsjednika Kluba.
Inicijative i prijedlozi veterana,po riječima Handžića, postali SUVIŠNI i NEPOTREBNI.

Prema posljednjim informacijama Klub je imenovao za novog trenera Hurema Fikreta, za pomoćnika Vražić Faruka, vratio u svoje stručne redove Handžić Mirzu koji je ranije otkazao svoje djelovanje zbog predsjednika Bojčića Kako nema više Bojčića, stvari su se naglo promijenile?!
Nedavno je načelnica Babić Amra imenovala u Upravni odbor Kluba i Amilu Koso!

Svjesni ovoga što se dešava u RK Bosna, veterani naglašavaju da se radi o nedemokratskim stavovima čelnika RK Bosna i njihovoj izričitoj samovolji . Stoga svu odgovornost za bližu i dalju budućnost Klubatrebaju preuzeti isključivo kreatori ovih događaja.

Visočki rukomet ima bogatu i svijetlu sportsku tradiciju u svim rukometnim selekcijama i mi rukometni veterani ne želimo da visočki rukomet tiho ode u anonimnost i zaborav, te naša nastojanja i aktivnosti nikada ne mogu biti ni suvišna ni nepotrebna za dobrobit visočkog sporta.
Naredne aktivnosti RK Bosna Veterani bit će vezane za obilježavanje godišnjica formiranja Rukometnog kluba Mladost Visoko (19. 2. 1954. ) ; odigravanja prve zvanične rukometne utakmice u Visokom (9.5.1954.) i 50 godina od ulaska kluba u Prvu ligu Jugoslavije (juli 1965.).

Rukometni klub Bosna Veterani