RK “Bosna”: Deset od deset

Ni deseti meč prvog dijela sezone u Prvoj ligi Jug, nije donio ništa novo kada su visočki rukometaši u pitanju. Još jedna rutinski odrađena utakmica i to na gostovanju i još jedna potvrda da Bosna u ovoj ligi nema dostojnog konkurenta. Nije to uspio biti ni Velež, od kojeg se doduše nije ni očekivalo, ali se Bosna nije opuštala i od samog početka su visočki rulometaši nametnuli svoj ritam koji domaćin jednostavno nije mogao pratiti, pa je i razlika neumoljivo rasla od konačnih plus 17, za potvrdu prvog mjesta uoči zimske pauze, sa deset čistih i ubjedljivih pobjeda iz isto toliko utakmica. Na kraju još samo možemo čestitati mladom timu Bosne, njihovim trenerima i Upravi kluba.

Nakon završenog jesenjeg dijela rukometne sezone 2013/2014, tabele jasno pokazuju da je RK “Bosna” Visoko jedina neporažena ekipa u dvije muške i ženskoj Prvoj ligi FBiH. U grupi Jug u posljednjem kolu visočki rukometaši su deklasirali Međugorje (34:19) te su uz ovu pobjedu uspješno zaokružili maksimalan učinak bez ijednog remija i poraza u prvom dijelu prvenstva. U grupi Sjever, do posljednjeg kola Sloboda Solana je imala maksimalan učinak ali su u posljednjem kolu poraženi na domaćem parketu od Žepča (24:25).

U ligi FBiH za rukometašice, ŽRK Turbina će prezimiti na prvoj poziciji sa omjerom od osam pobjeda i jednim porazom. Mladi i ambiciozni rukometaši RK Bosna briljantno su odigrali jesenji dio “sezone za povratak” u elitni rang. Ozbiljno su shvatili cilj Uprave, naporno su trenirali te su ujedno i najefikasnija ekipa Prve lige. Ako nastave raditi kao do sada, naredne sezone bit će ozbiljan konkurent mnogim ekipama u Premijer ligi BiH.

rkbosna.ba

Komentariši