NK Kralupi: Entuzijazam, građanska i politička odgovornost

NK Kralupi će uskoro imati vlastito nogometno igralište, zahvaljujući prije svega entuzijazmu nekoliko pojedinaca, koji su preuzeli obavezu društvene odgovornosti na sebe.
Vjerojatno, da se među takvima istiće Nermin Sudžuka, privrednik i vijećnik Općinskog vijeća Visoko.
Prije nekoliko godina stao je na čelo ovog sportskog kolektiva, koji se takmiči u Općinskoj nogometnoj ligi Visoko, a kao domaći teren korišteno je igrališe u „Luci“.
Kralupski kraj, i pored činjenice da se radi o velikoj i mnogoljudnoj mjesnoj zajedni, nije imao sportski teren, te se pokazala stvarna potreba za istim.
Krajem prošle godine, projekt izgradnje sportskog terena se započeo i realizirati. Entuzijazam pojedinaca se proširio na veći broj mještana, koji su prihvatili obavezu da mjesečnim prilozima izmiruju kreditnu obavezu, kojom je osiguran financijski osnov za realizaciju projekta.
Prva faza radova, nogometni teren, bi trebala biti funkcionalna već u ovoj kalendarskoj godini.

Nermin Sudžuka i Aida Zerdo, vijećnici Općinskog vijeća Visoko – Zerdo je i dopredsjedavajuća zakonodavne lokalne vlasti – su odlučili sva svoja primanja po pitanju političkog angažmana preusmjeriti na račun NK Kralupi.
Ovo je jedan od rijetkih primjera u kojem „političari“ kontinuirano brinu o vlastitom „biračkom tijelu“, a ne samo mjesec dana pred izbore, dok ne „pokupe“ glasove koji će im osigurati četverogodišnju „hladovinu“ u vlasti.

Nogometni teren u Kralupima, vjerovatno da neće biti „izborna“ investicija poput puteva ili vodovoda, koji ubrzo pokažu svu svoju manjkavost i nedostatke, kao što se pokazalo posljednje asfaltiranje lokalnog puta.

Na žalost građana, u Kralupima je već sada započela izborna kampanja, pa se mještane instruira po određenim partijskim ciljevima, i unosi smutnja među građanima. Ali o tome ćemo nekom drugom prilikom.

www.magazinplus.eu

Komentariši