Međunarodni košarkaški turnir za kadete u organizaciji ŠK Horog

Koncem mjeseca aprila KSC “Mladost” bit će domaćin međunarodnog košarkaškog turnira za kadetski uzrast. U Visokom se nakon duže vremena organizuje ovakav vid takmičenja ispred Škole košarke “Horog” Visoko te uz pomoć Reufa Aždahića, Visočanina nastanjenog u Holandiji preko kojeg su učešće potvrdile muška i ženska selekcija košarkaškog kluba “Red Giants” iz Meppela.

Prema riječima rukovodioca ŠK “Horog”, nekadašnjeg trenera KK Visoko i proslavljenog košarkaša Jakuba Genjca, dugogodišnje prijateljstvo s Aždahićem urodilo je idejom o organizaciji jednog tunira ovakve vrste, gdje bi pored domaćina učestovale ekipe iz Kaknja, Fojnice, Breze i Žepča uz sastav iz Holandije te da se trenutno obavljaju početne aktivnosti oko rezervacije termina, organizacije takmičenja i ostalih aktivnosti vezanih za planirani turnir.

Turnir je predviđen 27. aprila, do kada će biti i poznati svi detalji oko pomenutog takmičenja. Na ovaj način se želi skrenuti pažnja kako u Visokom pored nezavidne finansijske situacije, košarkaški sport i dalje živi te da se na kvalitetan način, uz pomoć prijatelja i donatora, promoviše jedan vid omladinskog košarkaškog takmičenja u Visokom.

Inače, Škola košarke “Horog” je relativno mlad projekat trenera Genjca čiji su rezultati već vidljivi obzirom da će nekolicina igrača iz ove škole biti na dispoziciji u omladinskom pogonu zeničkog Čelika, čiji se seniorski sastav takmiči u A-1 ligi BIH, a u momentu kada se stariji XXl Basket Visoko, godinama filijala za prvi tim KK Visoko, ugasio ili prestao sa radom zbog nedostatka novca i nerazumijevanja.

(visoko.ba)

Komentariši