Manifestacija “Izbor sportiste 2013.” 14.02. u Gradskom Kinu

30. januara je u prostorijama Sportskog saveza općine Visoko s početkom u 18 sati održan sastanak članova žirija izbora sportiste općine Visoko uoči manifestacije “Izbor sportiste Visokog za 2013.”.
Sedmeročlani žiri, koji je birao upravni odbor sportskog saveza Visoko, je dobio prijedloge 14 klubova s naše općine od ukupno oko 70 sportskih kolektiva. Članovi žirija su odlučivali o nominacijama tko će dobiti priznanja za najboljeg sportistu, za sportski klub, za trenera, za životno djelo, za donatora visočkog sporta i ostale nagrade, nakon čega će Upravni odbor Sportskog saveza verificirati odluke žirija.
Kriteriji žirija, pri odabiru najboljih, bio je vođen po datom pravilniku o nagrađaivanju sportista ispred Sportskog saveza općine.
Na zasjedanju žirija je istaknuto kako će u narednom periodu dosadašnji pravilnik biti izmijenjen, te da bi se u narednom periodu trebale uraditi određene korekcije.
Manifestacija “Izbor sportiste 2013.” je planirana za 14. februar tekuće godine u Gradskom kinu, a zvanični rezultati i nominacije o izboru najboljih u visočkom sportu bit će objavljeni na završnoj svečanosti.

www.magazinplus.eu

Komentariši