Reuf Aždahić – Donator, prijatelj sporta općine Visoko za 2013.

Reuf Aždahić je rođen je 30. novembra 1970. godine u Visokom.

Djetinjstvo i cijeli rat proveo je u Visokom na prvoj borbenoj liniji, bio je čak i ranjavan.

1995. godine odlazi u Holandiju tačnije u grad Steenwijk gdje danas radi u poznatoj holandskoj pošti TNT. Svojom humanitarnom organizacijom počeo se baviti 2011. godine, a prva donacija bila je upućena FK “Stari Grad“ Visoko koji se takmiči u Općinskoj nogometnoj ligi Visoko (ONL) poslavši im sportsku opremu (trenerke, dresovi, lopte i torbe).

Košarkaškom klubu “Visoko“ je također donirao kompletnu opremu za utakmice, trenerke za treniranje i lopte. Nije zaboravio ni djecu iz Akademije fudbala Zanatlija, pa je njima donirao četiri nove garniture dresova. Zatim košarkaškoj školi XXL “Basket“ Visoko donirao je sportsku opremu. Postavio je 11 košarkaških konstrukcija na području općine Visoko.

Fiskulturne sale u OŠ “Kulin Ban“, OŠ “Safvet-beg Bašagić“, OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre i Gimnaziju “Visoko” je opremio sa novim koševima i donirao je lopte.

Ovaj humanista je obradovao djecu iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, pa je sa svojim prijateljima iz Holandije donio krevetiće za djecu, opremu za dječiju igraonicu i mnoštvo dječijih igračaka. Postavljen je koš u dvorištu obdaništa koji će mališane podsjećati na prijatelje iz Holandije. Nisu ostala zaboravljena niti djeca iz igraonice “Sumeja“ Visoko kao ni Udruženja građana “Doktori Čarobnjaci“. Prošle godine, Reuf Aždahić je donirao kompletnu sportsku opremu za Omladinski pogon FK “Stari Grad“, kao i za Ženski fudbalski klub “Stari Grad“ kojima je donirao trenerke, jakne, lopte i dresove. Nije zaboravio ni ŽRK “Bosna“ Visoko kojima je donirao trenerke i rukometne lopte.

I ove godine Reuf Aždahić dolazi u Visoko, tačnije u aprilu i dovodi u naš grad dva omladinska ženska košarkaška kluba i naravno ponovo donosi mnogo sportske opreme i drugih poklona.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, Reuf Aždahić je dobio priznanje donator-prijatelj sporta općine Visoko za 2013. godinu.

Vipromo

Komentariši