Nagrade za Džejlanu, Redžepa, Elmedina I Musteta

Na tradicionalnoj manifestaciji “Izbora najuspješnijih sportista Zeničko-dobojskog kantona” titule su pripale atletičaru Hamzi Aliću i tešanjskoj kick boksačici Jasmini Merdić.

Osim njih priznanja su dobili Amel Tuka, Dejan Mileusnić, Igor Laikert, Amir Alić, Aldin Muflizović, Elisabeth Zovko, Aida Kalušić i Džejlana Kovačević.

Proglašeni su najuspješniji sportisti u juniorskoj konkurenciji i sportske nade, a najuspješniji sportski klubovi su Atletski klub Zenica, rukometaši Čelika i rukometašice Krivaje Zavidovići.

Za sportske nade Zeničko-dobojskog kantona izabrani su: Nermin Imamović, Azra Muratović, Amar Hasić, Elvedina Muzaferija, Ena Muhamedović, Stjepan Keškić i Vladan Lončar.

Najuspješniji kolektiv u juniorskoj kategoriji u 2013. godini bio je Atletski klub “Zenica”. Priznanja za najuspješnije juniroke dobile su Danijela Čavara, Sumeja Fejzić te Kanita Bilić, dok su za najuspješnije juniore izabrani Amel Zukić, Hasan Huseinbašić i Mesud Pezer.

Selektoru fudbalske reprezentacije BiH Safetu Sušiću dodijeljeno je priznanje “Sportski uzor” za njegov doprinos u afirmaciji sporta među mladima, a trenerima Mehmedu Skenderu, Elvedinu Dubravcu i Redžepu Građanu, te sportskim radnicima Mevludinu Delibašiću, Anti Jurišiću i Panetu Škrbiću priznanja za njihov doprinos u sportu.

Plakete za životno djelo dobili su nekadašnji sportisti i današnji sportski radnici Safet Talam, Hajrudin Skender i Mustafa Muste Dedić.

Među invalidskim sportistima najuspješniji su Nizam Čančar, Sanela Redžić, Zikret Mahzmutović i Elmedin Jusić, a najuspješnija sportska ekipa za lica sa invaliditetima je Klub sjedeće odbojke Zavidovići. Najuspješniji sportski novinar u prošlog godini je Mirsad Pripoljac, urednik sportske redakcije Radio-televizije Zenica, koji već 25 godina neumorno radi na popularizaciji i afrimaciji sporta u ZDK.

Za sportski događaj godine na području Zeničko-dobojskog kantona proglašena je kvalifikacijska utakmica između fudbalskih Zmajeva i reprezentacije Grčke, koja je odigrana stadionu Bilino polje.

Priznanje “Prijatelji sporta”, koje se dodjeljuje privrednim kolektivima koji pomažu sportske klubove dodijeljeno je preduzećima “ZIM Zenica”, Tvornici cementa Kakanj, Koteksu Tešanj, Almy Zenica i “RM-LH Zenica”.

Fena

Komentariši