AEROKLUB “IZET KURTALIĆ” VISOKO NAJBOLJI U BIH

Aeroklub “Izet Kurtalić” iz Visokog je najbolji aeroklub BiH u minulih 18 godina. U 2013. godini je obilježio veliki jubilej – 60 godina postojanja i rada te je dobitnik specijalnog priznanja Sportskog saveza Općine Visoko.

aeroklub priznanjeTokom protekle godine klub je osvojio nekoliko nagrada, od kojih pominjemo pobjedu u klasama F1B (modeli na pogon gumom) na 57. državnom prvenstvu. Na pomenutom takmičenju, u pojedinačnom plasmanu zlatnu medalju osvojio je Emir Hajdarević (klasa F1B), Edin Šahinović (klasa F1A) i Mirsad Kapetanović (klasa F1B) osvojili su srebrne medalje, dok je Elmin Kerkez (klasa F1A) osvojio treće mjesto.

U generalnom plasmanu aeroklub je ponovo bio najbolji i veliki prelazni pehar vratio u svoje vitrine.

zenica priznanja

Na svečanosti proglašenja najboljih u sportu u ZDK za 2013. godinu, aeroklub “Izet Kurtalić” Visoko dobio je Specijalno priznanje za doprinos u razvoju sporta u 2013. godini u kategoriji koja se po prvi put ove godine dodjeljuje. I ostali visočki sportisti i sportski klubovi su također bili dobitnici priznanja u ostalim rangiranim kategorijama, dok je specijalni gost i dobitnik nagrade Sportski uzor za 2013. godini bio proslavljeni bosanskohercegovački sportista i selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Čestitamo!

vipromo.ba

Komentariši