TKD “Bosna”: Održano polaganje za veće pojaseve

U subotu, 22.03.2014. godine u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Visokom je održano polaganja crnih pojaseva. Domaćin ovog polaganja bio je najtrofejniji klub Taekwondo saveza BiH „Bosna“ Visoko, a polaganje je održano u privatnoj sali kluba u Muhašinovićima.Komisiju za polaganje činili su Muhamed Kahrimanović majstor Taekwonodoa 7. DAN i Belmir Berberović 4. DAN. Za polaganje crnih pojaseva prijavilo se ukupno 40 kandidata iz cijele BiH od kojih je 16 kandidata bilo iz visočkog Taekwondo kluba „Bosna“. Polaganje je obuhvatalo provjeru usmenog znanja i napredne tehnika iz oblasti ovog olimpijskog borilačkog sporta.  Svi kandidati iz Taekwondo kluba „Bosna“ su zadovoljili i uspješno okončali ovo polaganje, te je klub domaćin postao bogatiji za novih 16 crnih pojaseva.

Za 1.POM položili su: Kadir Ramović, Nedim Bećar, Osman Osmanbegović, Adisa Mušinbegović i Mirza Suljić.

Za 1.DAN položili su: Emra Ramović, Velid Kajević, Džejlana Kovačević, Almina Mušinbegović, Asmir Bašić, Faruk Suljić, Irhad Kapetanović i Nedim Klepo.

Za 2.DAN položili su: Belmin Osmanbegović i Almin Kajević, dok je na ovom polaganju predsjednik i glavni trener Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko Edin Kajević uspješno položio crni pojas 4.DAN.

Nakon završenog polaganja svi polagači su se uputili u Brezu, gdje je u prepunoj sportskoj sali „Partizan“ organizovan doček za polagače crnih pojeseva, ali i fešta povodom zvanične registracije Taekwondo kluba “Bosna“ u Brezi.  Uz prisustvo preko 100 članova i njihovih roditalja novoregistrovanog Taekwondo kluba „Bosna“ Breza podijeljena je velika torta napravljena tim povodom, a posebno zadovoljstvo svih prisutnih predstavljao je i nastup šoumastera i nosioca 9  Ginisovih rekorda Muhameda Kahrimanovića, koji je ovom prilikom pokazao samo neke od svojih tehnika u razbijanju tvrdih predmeta i kokosovih oraha.

UPRAVA TAEKWONDO KLUBA “BOSNA” VISOKO

www.magazinplus.eu

Komentariši