FOTO: TKD klub „Bosna“ Visoko ponovo šampion BiH

Na državnom prvenstvu naše zemlje koje je održano u Bijeljini nastupilo je 362 takmičara iz 17 klubova, koji su došli iz Sarajeva, Bijeljina, Kaknja, Mostara, Zenice, Dervente. Na ovom prvenstvu nastupilo je i 74 takmičara, članova TKD kluba “Bosna“ Visoko i 10-tak takmičara iz Breze koji su članovi kluba “Bosna”, i ostvarili briljantne rezultate. U ekipnoj konkurenciji, u svim kategorijama, TKD klub „Bosna“ je ostvario 260 bodova i ponovo postao šampion naše zemlje, ostavivši iza sebe ekipu „Soko“ iz Bijeljine, koji su drugi sa 160 i tim „Jopa“, takođe iz Bijeljine, koji je sakupio 93 boda. Ovim fantastičnim rezultatom Visočani su odbranili prošlogodišnju titulu i pokazali da su u ovom trenutku daleko najbolji i najorganizovaniji klub u našoj zemlji. U pojedinačnoj konkurenciji članovi ovog kluba napravili su pravu „žetvu“ medalja a gdje su osvojili čak 21 zlatnu, 12 srebrenih i 22 bronzane medalje, a što je zaista fascinirajuće i zaslužuje samo riječi pohvale. Osim vrijednih priznanja u pojedinačnoj konkurenciji, oni su bili daleko najbolji i u ekipnom plasmanu, a gdje su osvojili 10 pehara, i još jednom potvrdili da im nema ravnih u BiH. Vrijedi istači i sjajan uspjeh mladog Davuda Mešinovića koji je ponio titulu najboljeg pionira u borbama, a čiji nastup je propračen salvama aplauza. Trener ekipe, majstor Taekwondoa, crni pojas 4. dan, Edin Kajević – Kaja o ostvarenim briljantnim rezultatima kaže:

“Svi u klubu smo ponosni na naše takmičare koji su još jednom potvrdili svoje znanje, talenat, borbenost. Ostvareni rezultati na najbolji način pokazali su kvalitet rada u našem klubu i potvrdili da je „Bosna“ u ovom trenutku daleko najbolji i najorganizovaniji klub u našoj državi. Čestitam svim takmičarima, trenerima, roditeljima koji su vjerovali u nas i povjerili nam svoju djecu da ih treniramo i stvaramo od njih sportiste, šampione i prave članove društva. Takođe zahvaljujem se brojnim našim prijateljima, sponzorima kluba, koji su nam omogučili pripreme i odlazak na prvenstvo, a posebna zahvala ide Amiru Kazazu, vlasniku firme „Kazaz“ d.o.o. Breza”.

Osvajači zlatne medalje:

Ismail Dedić, Mirza Osmanbegović, Mubina Klepo, Nadža Zaimović, Nedim Bečar, Nerman Mušinbegović, Rijad Kapetanović, Sara Kajević, Sara Durak, Tajma Kajević, Adisa Mušinbegović, Sara Suša, Almin Kajević, Almina Mušinbegović, Amna Kajević, Davud Mešinović, Đejlana Kovačević, Đenan Čurt, Emrah Suša i Ensar Fejzić.

Osvajači srebrenih medalja:

Ajla Čamo, Ali Matarađija, Ajla Numić, Anesa Pulo, Asija Šahić, Belma Dedić, Belmin Kamarić, Dalija Ogrešević, Kerim Ahmedspahić, Mustafa Smailbegović, Nina Kalas i Tarik Bulbulušić.

Osvajači bronzanih medalja:

Azra Velić, Berina Tabaković, Đejla Mahmutović, Emin Ćosić, Emina Tabaković, Velid Kajević, Tarik Pinić, Adnan Šehić, Sara Suljić, Sara Bulbulušić, Naida Durak, Matej Bogeljić, Mahmud Suša, Aner Čučuk, Irhad Kapetanović, Hana Bulbulušić, Hamza Kadić, Amina Lemeš, Anes Suša, Asija Bulbulušić, Ahmed Lemeš, Ajla Lemeš i Amel Islamović.

U ekipnoj konkurenciji osvojili su:

Prvo mjesto osvojeno u kategoriji mlađi kadeti, mlađe kadetkinje, kadeti, juniorke, mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje.

Drugo mjesto osvojili su seniori, juniori i juniorke, kadetkinje.

Trečem mjesto osvojeno u kategoriji seniori i seniorke.

TEKV.-NAJNOV-TAKM-MEDALJEPEH-MAHA

TEKV.-PEHARI-NAJNOVIJI-U-MAHALI

TEKV-NAJN-KAJASA-7-BORACA

tekv-najnov-extra-bijeljina

TEKV-NAJNOV-EXTRA-KOLO-BORACA

TEKV-NAJNOV-KAJAI-2-CURICE

TEKV-NAJNOV-MAHALA-TAKM.KAJA-LEŽE

tekv-najn-super-kaja-na-pos-bijeljina

TEKV-NAJN-SVI-U-4-REDA-MAHALA

breza-x.com

Komentariši