Halilbegović: Prvi utisci su odlični, u Poljskoj se ugodno osjećam

Jedno najzvučnijih pojačanja u poljskoj rukometnoj ligi je dolazak Faruka Halilbegovića povremenog reprezentativca naše zemlje u Zaglebie Lubin iz njemačkog TV Emsdettena…

Nakon prve odigrane utakmice u kojoj je Halilbegović debitovao sa sedam golova, on je govorio za web stranicu poljske ekipe, a o prvim utiscima u Lubinu, Faruk kaže:

“Moji prvi utisci su odlični. U Lubinu (Poljskoj) se ugodno osjećam, i svuda je prava prijateljska atmosfera. Ekipa je sastavljena od dosta mladih igrača, željnih uspjeha koji ćemo vjerujem ostvariti.” – počeo je Halilbegovič,

Kako si se prilagodio ekipi?

“Prilagođavanje je super proteklo, stvarno sam lijepo prihvaćen od strane igrača i trenera, i imamo odličnu atmosferu.”

Kako se dogodilo da jedan igrač koji je igrao Bundesligu, dođe igrati u Poljskoj?

“Kada sam dobio ponudu Lubina, uslovi su bili sjajni i prihvatio sam ponudu objeručke. Vjerujem da ću svojim dosadašnjim iskustvom u mnogome pomoći ekipi.”

Kakve su ambicije i mogućnosti Zaglebia u narednoj sezoni?

“Znam da je ekipa igrala play-out prošle godine, ali ove godine ćemo sigurno igrati play-off i, no naravno ne želimo biti osmi, već i koju poziciju naprijed.”

Koje su tvoje lične ambicije:

“Moja želja je da uvijek dam 100 % od sebe u svakom meču. Vjerujem i nadam se da će moj dolazak u mnogome pomoći ekipi da ostvari što veće ciljeve.” – završio je Halilbegović.

SCsport.ba – Jasmin Tajić

Komentariši