Sjajan rezultat Taekwondo kolektiva „Bosna“ u Hamburgu

Tokom proteklog vikenda (20/21.09.2014) Takmičarska selekcija Taekwondo kolektiva „Bosna“ nastupila je na Internacionalnom Taekwondo prvenstvu u Njemačgom gradu Hamburgu. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo, ukupno 350 takmičara među kojima je pod zastavom BiH nastupalo sedam odabranih takmičara iz Taekwondo kolektiva „Bosna“ koji su izborili sjajan rezultat kako za svoj kolektiv tako i za državu BiH. Svih sedam takmičara iz Bosne okitilo se medaljama i pokazali su neprikosnovenu borbenost,fizičku i tehničku pripremljenost na borilištima u Hamburgu. Osvojeno je ukupno 7 medalja od kojih su četiri zlatne, dvije srebrene i jedna bronzana. Zlatne medalje osvojili su: Emra Ramović,Kadir Ramović,Irfan Babić i Amel Islamović. Srebrene medalje izborili su: Mubina Klepo i Kerim Ahmetspahić, dok je bronzama medalja pripala Sajri Kajević koja se borila u znatno većoj kategoriji od svoje.

Takmičarska ekipa na čelu sa glavnim trenerom i predsjednikom kluba Edinom Kajevićem iz Hambirga stiže u Visoko u utorak a nakon toga počinju pripreme za Međunarodno Taekwondo prvenstvo „Olimpik Open“ u Sarajevo. Podsjećamo da je Taekwondo kolektiv „Bosna“ dvostruki državni prvak BiH za 2013 i 2014.godinu te i dalje je najtrofejniji i najmasovniji kolektiv Taekwondo saveza BiH koji broji preko 300 članova sa trenutno 6 punktova za trening: Visoko, Moštre, Muhašinovići, Gračanica ,Breza i Vareš.

Ovom prilkom zahvaljujemo se i svim našim sponzorima od kojih ćemo sada izdvojiti same neke: Kazaz d.o.o,Tref d.o.o,Mušinbegović d.o.o,VGT osigiranje,BH telekom, MI Ovako,općina Visoko i drugi.

Sportski savez Visoko