TKD Bosna Visoko na Balkanskom taekwondo prvenstvu u Mariboru

Ovoga vikenda, od 10. do 12. oktobra 2014. godine u Sloveniji, u gradu Mariboru, održat će se Balkansko Taekwondo prvenstvo, a na kome će nastupiti više od 400 takmičara iz Rumunije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Turske, Kosova, Albanije, a gdje će biti prisutni i najbolji takmičari naše zemlje. Ovaj veliki sportski događaj je prilika da naši takmičari još jednom, u ovom olimpijskom sportu, osvoje nove medalje i na taj način pronesu slavu BiH sporta, a posebno ovog, atraktivnog, borilačkog sporta. Naša selekcija, koja broji pedeset članova, nastupiće i u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Naš najbolji i najtrofejniji klub, zvanični prvak BiH, TKD klub „Bosna“ Visoko imaće svoje predstavnike i na ovom prvenstvu, a o čemu njihov trener, član stručnog štaba BiH reprezentacije, Edin Kajević-Kaja kaže:

“Pred nama je jedno izuzetno zahtjevno takmičenje na kome će nastupiti najbolji balkanski takmičari u ovom borilačkom sportu. Naša reprezentacija ide potpuno spremna da pokuša osvojiti što više medalja i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, u svim kategorijama i svim uzrastima. Vjerujem da ćemo se vratiti sa mnogo medalja iz Maribora, a što se tiče takmičara iz mog kluba „Bosna“ ubijeđen sam da će njih osam, koliko je dobilo poziv za reprezentaciju, dostojno reprezentovati naš klub i našu zemlju i također vratiti se sa medaljama kući. Svjesni smo da će konkurencija biti „paklena“, nastupaju vrsni majstori iz brojnih zemalja, ali naši reprezentativci dugo su se pripremali za ovo prvenstvo, mukotrpno trenirali, a to bi na kraju trebalo rezultirati novim medaljama za našu reprezentaciju”.

Iz državnog prvaka, TKD „Bosna“ na prvenstvu će za reprezentaciju BiH nastupiti: Kadir Ramović, Nedim Bečar, Adisa Mušinbegović, Emra Ramović, Džejlana Kovačević, Almina Mušinbegović, Mirza Osmanbegović i Almin Kajević.

Rešad MAMELA/breza-x.com