TKD „Bosna: Nedim Bečar prvak Balkana (FOTO)

Na upravo završenom,16. po redu Balkanskom prvenstvu u Tekwondou, koje je održano u slovenskom gradu Mariboru, reprezentacija naše zemlje osvojila je treće mjesto u ekipnom takmičenju, u konkurenciji deset balkanskih zemalja, a što je sjajan rezultat. Na ovom izuzetno jakom prvenstvu nastupilo je preko četristo takmičara, a boje naše zemlje branilo je pedeset i četiri reprezentativca, a koji su došli iz brojnih BiH klubova i gradova: Zenica, Bugojno, Bijeljina, Kakanj, , Sarajevo, Derventa, itd. U našoj reprezentaciji nastupilo je i osam članova našeg najboljeg i najtrofejnijeg kluba, zvaničnog prvaka naše zemlje, TKD „Bosna“ iz Visokog. U izuzetno jakoj konkurenciji članovi ovog kluba osvojili su pet medalja, četiri bronzane i jednu zlatnu, a što je odličan rezultat. O ovom velikom uspjehu trener ekipe, ujedno i član stručnog štaba naše selekcije, Edin Kajević-Kaja nam je rekao:

“Izuzetno sam ponosan na rezultatima koje su ostvarili članovi ekipe „Bosna“ na ovom respektabilnom prvenstvu. Konkurencija je bila „paklena“, trebalo je mnogo znanja, samopouzdanja, spremnosti, da bi se stiglo u završnicu i osvojila medalja. Ove medalje su produkt mukotrpnog rada u našem klubu koji traje duži period, iza osvajača medalja su stotine i stotine sati treniranja, odricanja od mnogo čega u čemu „uživaju“ njihovi vršnjaci, ali zato je došao sjajan rezultat i nove medalje. Ovo će biti dodatni stimulans, snaga, inspiracija, da nastavimo sa još žešćim radom i da na svakom narednom turniru i prvenstvu u našoj zemlji, ali inozemstvu, osvajamo nove medalje, pehare, diplome”.

Osvajači medalja

Nastupajući kao reprezentativci naše zemlje u Mariboru bronzane medalje osvojili su: Kadir Ramović, Džejlana Kovačević, Mirza Osmanbegović i Almina Mušinbegović.

Titulom Balkanskog prvaka i osvajanjem zlatne medalje okitio se Nedim Bečar.

tKDBOSNA21 tKDBOSNA18 tKDBOSNA22 tKDBOSNA19 tKDBOSNA17 tKDBOSNA14 tKDBOSNA12 tKDBOSNA11 tKDBOSNA10 tKDBOSNA9 tKDBOSNA1 tKDBOSNA2 tKDBOSNA4 tKDBOSNA8

 

www.magazinplus.eu