Održan VIII, tradicionalni turnir u golbalu za slijepe osobe Visoko 2014.

Golbal je sportska disciplina za slijepe i slabovidne osoba u cilju jačanja psiho-fizičke motorika ali i postizanja bolje orjentacije u prostoru.

U sali MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko održan je XIII tradicionalni turnir u Golbalu za slijepe i slabovidne osobe. Organizator turnira Udruženje slijepih općine Visoko i generalni sponzor BH Telecom omogućili su još jedno druženje osoba sa invaliditetom, odnosno slijepih i slabovidnih koji su osposobljeni da nastupaju u ovoj vrlo zahtjevnoj sportskog disciplini.

Nastupilo je pet ekipa i to :
S.D. slijepih Kantona Sarajevo, Centar za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići, Golbal ekipa Derventa, S.D. slijepih Živinice i ekipa domaćina USOV Visoko.

Nakon žrijebanja ekipa igralo se Bergerovom tablicom, te su u susretima svak sa svakim postigli ekipni plasman:

1. Centar za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići;

2. S.D. slijepih KS;

3. USOV Visoko;

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Hehić Mustafa iz ekipe Visoko sa postignutih 32 zgoditka.

Turnir je otvoren utakmicom između ekipa Visoko i Derventa koja je završena rezultatom 15:07 za Visoko, a u posljednjem 5. kolu turnira u zadnjoj igri susret između ekipa Visoko i Živinice završen je rezultatom 9:5 u korist ekipe iz Visokog.

Nakon fer i korektnih utakmica te sjajne podrške tehničkog osoblja i sudija turnir je završen u jako dobrom raspoloženju te nastavljen prigodnim druženjem uz ručak za učesnike turnira.

www.magazinplus.eu – Senad Goralija