Popularni “Spursi” završili polusezonu u sredini tabele

Pioniri NK Omladinac okončali su polusezonu u sredini tabele lige Kantona Sarajevo. Popularni “Spursi” završili su u sredini tabele u veoma jakoj konkurenciji. Spursi su ubilježili 6 poraza (Novi Grad, Željezničar, Sarajevo, Sarajevska Bosna, Ilijaš i Bubamara), dva remija (Piksi Pale i Šampion Junior), te dvije pobjede (Young Boys i Famos).

Trener ekipe prof. mg. Tarik Agić ističe da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatom, a da isti nije prioritetan jer je u prvom planu izgradnja dječaka u smjeru odgoja, fudbalskog obrazovanja, stvaranje radnih navika, socijalizacija ličnosti, razvijanje sportske kulture, te razvijanje funkcionalnih i motoričkih sposobnisti.

Ukoliko ostvarimo svoje ciljeve sigurno ćemo biti zadovoljni konačnim rezultatom, a to je konkurentan fubdaler za najveća dostignuća. Nagrada za naš rad je i poziv Akademije FK Sarajevo za naša tri dječaka Eldar Genjac (2002.), Hamdija Suljić (2000.) i Emin Seferović (2000.) koji je i prvi strjelac ekipe sa 5 postignutih pogodaka. Sezona se nastavlja u martu, a mi ćemo se preko zime pripremati u sali Partizan Visoko – izjavio je za Visoko.co.ba, Tarik Agić.

Spursi su ovu polusezonu nastupali sa sljedećim igračima: Kenan Genjac, Muhamed Bukva, Hamdija Suljić, Mustafa Hajrić, Emin Seferović, Eldar Genjac, Eldin Planinčić, Anis Kapo, Halid Karalić, Amar Genajc, Rijad Kapetanović, Amar Ramić, Amel Smajlović, Amir Ramić, Mušan Osmanović, Adel Ajdinović, Tarik Suljić, Ermin Jamaković, Armin Musinbegović, Emrah Porča, Emin Lepić, Amar Mušinbegović, Zejd Kaldžija, Hamza Ajdinović i Hamza Alijagić. Kapiten ekipe je Amar Genjac. Treneri: Kerim Hadžić,Tarik Agić i Arna Mehmedić.

(visoko.co.ba)