Video: FC Komos slavi 5 godina rada i postojanja

Grupa sportskih radinika iz Općine Visoko došli su na ideju snovati fudbalski klub KOSMOS. Osnivači kluba su tada bili TRGO EMIR, HINDIJA MIRZET i SMAJLOVIĆ ELVEDIN.

Klub je osnovan 26.11.2009. godine s ciljem okupljanja djece s područja Visokog. Na samom početku se počelo s 50 članova u tri selekecije: pjetlići, predpioniri i pioniri, te s internom ligom na Općini Visoko, koja je brojala ukupno 10 klubova.

U jesen 2010. godine FC Kosmos se uključuje u rad Nogometnog saveza BiH, a u okviru Fudbalskog saveza kantona Sarajevo takmiči se sa svojim selekcijama i postiže značajne rezultate i predstavlja naš grad Visoko u najboljem svjetlu.

U prvoj sezoni su predpioniri 98/99. osvojili prvo mjesto Kantonalne lige Sarajevo, a 2013. godine selekcija kadeta 96/97. osvaja, također prvo mjesto.

U svom radu i programu FC Kosmos ima dva tradicionalna turnira i to: Dan nezavisnosti i Memorijalni turnir Jusuf-ef. Trgo. Za četiri godine kroz omladinski pogon registrovano je 350 igrača, gdje su počeli prve korake u fudbalu.

2014. godine bila je reorginizacija kluba koji je iz Kantona Saarajevo prešao u ZDK i uspješno nastavio sa seniorskom selekcijom u okviru Kantonalnog katmičenja ZDK.

“Ovim putem želim da se zahvalim svim simpatizerima i sponzorima kluba, koju su bili svo vrijeme podrška i bez kojih mi ne bi mogli funkcionisati i nizati uspjehe. Istakli bi na prvom mjestu Općinu Visoko,VGT OSIGURANJE i Brovis d.d.Visoko”, istakao je Emir Trgo.

www.magazinplus.eu