Predstavljamo: Ženski fudbalski klub “Spurs” Visoko

U junu ove godine osnovana je Škola fudbala za djevojčice u fudbalu, a pokrenuo ju je prof. mg Tarik Agić. Iza nas su veoma dobri rezultati na sportskim igrama smo na kvalifikacionom turniru u Sarajevu izgubili u finalu od SFK Sarajevo, a na kvalifikacijama u Visokom smo osvojili prvo i drugo mjesto.Dvadesetog decembra učestvujemo na međunarodnom turniru u Zenici gdje smo smješteni u grupu dva sa ekipama Spurs, Crvena Zvezda, Čapljina, Podgorica, a također imamo dogovorene dvije utakmice protiv Ž.N.K HAJDUK Split u Splitu.
Trenutno treninge obavljamo u sali Partizan Visoko. Djevojčice koje su se posebno istakle su najbolji strijelac ekipa Hadžera Lepić 10 pogodaka, Amina Ajdinović 9 pogodaka te najbolja igračica Amina Brodlić. Ekipa Čelik Zenica i SFK Sarajevo su izrazile želju da u njihov tim pređu perspektivne Nizama Bešić i Ajla Skeledžija.

Ekipa Spursica je u sljededećem sastavu: Amina Ajdinović (kapiten) ,Hadžera Lepić, Ajla Skeledžija, Amina Brodlić, Amra Šabanović, Đejla Bešlić, Esma Kubat, Lejla Džafić, Esma Kubat, Adelisa Hromo, Merima Suljić, Selma Mušinbegović, Melisa Alijagić, Nizama Bešić, Nedžmina Mehak.

Visoko.co.ba