4. kolo Druge futsal lige F BiH: MNK Samirče slavio protiv MNK Salines sa 6:3 (2:3)

Današnjom utakmicom između MNK Samirče i MNK Salines iz Tuzle kompletirano je 4. kolo Druge futsal lige F BiH. Domaća momčad Samirčeta je preko preokreta došla do vrijedne pobjede.
Tuzlaci su na samom početku iskoristili dvije kardinalne greške domaćina, te su već u prvoj minuti vodili s 2:0 pogotcima Imšića i Spahića. Samirče u trećoj minuti smanjuje rezultat na 1:2 pogotkom N. Hodžića, da bi gosti u 4. min nakon kontra napada vratili vodstvo na 1:3 preko Baščelića. Do kraja prvog poluvremena MNK Samirče uspjeva preko Sadikovića postići još jedan pogodak u 13. min.
U nastavku drugog poluvremena domaća momčad u 21. min susreta poravnava rezultat na 3:3 iz jednog kornera preko Puščula. U nastavku susreta i jedna i druga ekipa stvaraju prilike, a u 32. min Begić Irnas dovodi MNK Samirče u vodstvo od 4:3, da bi samo minut poslije isti igrač povečao vodstvo na 5:3. Gosti pokušavaju s golmanom igračem, ali ne uspijevaju postići pogodak. Već u 36. min Dino Hodžić povećava vodstvo na 6:3, što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom.
U narednom kolo MNK Samiče će gostovati u Kaknju, dok će Salines ugostiti lidera na tabeli MNK Joker N. Travnik.

MNK Samirče Visoko – MNK “SALINES” 6:3 (2:3)

MNK Samirče Visoko: Bekan Amir, Hodžić Nedžad, Kozina Mato, Sadiković Muamer, Puščul Elmir, Šabić Nermin, Silajdžić Kerim, Begić Irnas, Kurdija Faris i Hodžić Dino.

MNK “SALINES”: Hamidović Dino, Imšić Armin, Isanović Denis, Ašćić Edin, Spahić Jasmin, Ramić Šemsudin, Šaćirović Amel, Josić Davor, Baščelić Mehmed, Salamović Semir, Vidaković Marin i Valjevac Elmir.

Za detaljnije KLIKNI!

www.magazinplus.eu