Amar Porča – visočka nadolazeća nada bh. fudbala: Ljepše je pogoditi za Sarajevo, nego protiv njega

Visočka regija tradicionalno je odgajala generacije sjajnih fudbalera, koji su ipak svoje ime morali graditi u nekim većim klubovima. I danas na tim prostorima odrastaju sjajni mladi igrači, a jedan se posebno izdvaja.

Amar Porča ime je supertalentovanog veznjaka i po potrebi krilnog igrača, koji već godinama privlači pažnju svih relevantnih fudbalskih stručnjaka u našoj zemlji i regionu.

Izvrstan tehničar

Riječ je o izvrsnom tehničaru gracioznih pokreta i nepredvidivosti svojstvene samo onim najboljim, a iako njegov primarni zadatak nije da trese protivničke mreže, to redovno čini. Zbog toga već sada privlači pozornost na sebe, iako tek ima 14 godina.

Najveća je nada visočke Bosne, u koju je stigao iz kakanjskog Rudara i mnogi bi ga klubovi voljeli vidjeti u svojim redovima, ali ovaj fudbaler ima samo jednu želju – da obuče bordo dres tima sa Koševa.

Upravo je protiv Sarajeva prije dva dana odigrao posljednju utakmicu, a protiv voljenog kluba postigao je dva gola. Zanimljivo, nedavno je odigrao i jednu kontrolnu utakmicu za pionire bordo sastava protiv Travnika, a iako je na terenu proveo samo pola sata, te bio u novoj sredini, uspio se upisati među strijelce.

Najbolji strijelac

”Velika je stvar i neopisiv osjećaj postići dva gola klubu za koji navijam, ali draži mi je pogodak u dresu Sarajeva. Nadam se da sam ovim igrama ostavio dobar dojam na struku tima sa Koševa i da ću u skorije vrijeme dobiti mogućnost da se dokažem u njihovim redovima. Smatram da bi to bio veliki korak naprijed u mojoj karijeri i želio bih se prvo afirmisati u jednom od najvećih bh. klubova, jer vjerujem kako bih pogriješio ako bih odmah otišao vani, te sam zbog toga odbio nekoliko ponuda”, rekao nam je Porča, koji je skaute evropskih klubova zaintrigirao nastupima na turniru u Holandiji, kada je svoju ekipu odveo do drugog mjesta, te bio najbolji strijelac.

PIŠE: Alen MEHANOVIĆ – Oslobođenje