Odigran humanitarni rukometni susret: “Proljeće za Veru”

Večeras je, na parketu KSC “Mladost” u Visokom, u cilju prikupljanja sredstava za pomoć pri liječenju naše sugrađanke, profesorice Vere Muzaferije, odigran revijalni, humanitarni susret pod nazivom: “Proljeće za Veru”, u kojem su snage odmjerili klubovi RK “Bosna Veterani” Visoko i RK “Bosna” Visoko.

Podsjećanja radi, naša sugrađanka i dugogodišnja profesorica Bosanskog jezika i književnosti u visočkim školama, teško je oboljela i neophodan joj je novac radi samofinansiranja dugoročne terapije lijekom “Interferon”, koji nije na listi Federalnog zdravstvenog zavoda, pa su tako mnogi njeni bivši i sadašnji učenici uzeli aktivno učešće u raznim aktivnostima koje doprinose prikupljanju potrebnog novca, a među tim aktivnostima našla se i ova utakmica.

Tako su mnogobrojni posjetioci, koji su kupovinom karata i svojim dolaskom na ovaj meč dali značajan doprinos u humanitarnoj akciji, imali priliku da uživaju u mnoštvu dobrih poteza i nadasve dobroj igri bivši i sadašnjih visočkih rukometaša, koji su se svojski trudili da svim humanim posjetiocima prikažu sjajnu partiju i time daju svoj doprinos u borbi profesorice Vere Muzaferije.
U posve dobroj partiji, koja je obilovala dobrim igrama na obje strane, pobjedu su odnijeli veterani ovog kluba, koji su tokom cijele utakmice dostizali prednost svog mnogo mlađeg protivnika, da bi u posljednjih nekoliko minuta iskustvo prevagnulo i tako je konačan rezultat glasio 31:32 u korist ekipe RK “Veterani Bosna” Visoko.
Naravno, rezultat u ovoj utakmici je ono što je najmanje važno pored drugih stavki kao što su dobro druženje i prisjećanje na neke prošle utakmice u kojima je visočka Bosna redovno odnosila pobjede, te nadasve human cilj kojem su se posvetili visočki rukometaši, a to je pomoć našoj sugrađanki koja je, nažalost, teško oboljela.

Za sve one koji nisu imali priliku da kupe ulaznice za ovu utakmicu, a koji žele da doprinesu u akciji pomoći našoj sugrađanki, ostavljamo i brojeve žiro-računa na koje mogu uplatiti svoje donacije:

INTESA SANPAULO BANKA
Transakcijski račun banke: 1540010000001910 (račun za KM) Račun komitenta: 816936-22-428318
Primalac: Jesenko Muzaferija

Devizni račun
IBAN:  BA391542139981693684
SWIFT: UPBKBA22
Primalac: Jesenko Muzaferija

visoko.co.ba