Edin Kajević dobitnik specijalne nagrade za doprinos i razvoj sporta u BiH

U organizaciji Sportskog saveza BiH, 23.01.2015. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH za 2014.godinu, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića.

Pozivnicu za ovu svečanost dobio je i Taekwondo klub „Bosna“ Visoko čiji su predstavnici prisutvovali ovom događaju u sastavu Edin Kajević – predsjednik i glavni trener kluba, Vernes Islamović – predsjednik upravnog odbora, Fikret Ramović – predsjednik nadzornog odbora i Elvir Špiodić – generalni sekretar kluba.
Stručni žiri za dodjelu priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim ekipama u BiH za 2014. godinu jednoglasno je odabrao gospodina Edina Kajevića za dodjelu specijalne nagrade za doprinos razvoju sporta u BiH.
Edin Kajević rođen je 01.01.1981. godine u Sarajevu, otac troje djece.
Nosilac je Crnog pojasa 4 DAN i imenovan je za selektora kadetske Taekwondo Reprezentacije BiH. Certificirani je trener Taekwondo saveza BiH sa položenom trenerskim licencom Olimpijskog Komiteta BiH i verifikovani sudac sa položenom Međunarodnom licencom.
Osnivač je, glavni trener i predsjednik Taekwondo kolektiva „Bosna“ koji nosi titulu trostrukog državnog prvaka BiH za 2012, 2013. i 2014.godinu i u svojim redovima ima 30 državnih prvaka BiH za 2014.godinu i 10 članova Taekwondo reprezentacije BiH.
TAEKWONDO KOLEKTIV „BOSNA“ trenutno broji preko 300 članova uzrasta od 5 do 28 godina od kojih je 70 u takmičarskoj selekciji kluba i 25 članova demo-tima koji nastupa u raznim revijalnim i šou programima. Treninzi se trenutno vrše na sedam punktova: Visoko, Moštre, Garačanica, Muhašinovići, Breza Centar, Breza Mahala i Vareš Majdan.
Organizator je državnog Taekwondo prvenstva BiH u 2013. godini, koje je održano 30.11.2013. godine u KSC „Mladost“ u Visokom. Također je organizator i sportske manifestacije „Noć Taekwondo-a i pokušaj obaranja Ginisovog rekorda“ koja je održana 30.11.2014. godine u Sali Gradskog kina u Visokom na kojoj je uspiješno oborio Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom i postao novi Ginisov rekorder u ovoj disciplini.

Najbolji ostvareni rezultati u 2014. godini:
Obaranjem Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha laktom koji je držao amerikanac Džefri Đejms Lipold (21 kokosov orah u minuti) postao je novi Ginisov rekorder razbivši 40 kokosovih oraha za isto vrijeme.
Osim toga u 2014. godini na čelu Taekwondo kluba „Bosna“ postigao je izvanredne rezultate kako na domaćim tako i stranim takmičenjima, računajući i balkansko prvenstvo u Taekwondo-u:

Državno Taekwondo prvenstvo BiH, Bijeljina: 1. mjesto (Prvaci države BiH za 2012-2013-214.godinu)
Međunarodno Taekwondo prvenstvo „Vogošća open“: 1. mjesto
Međunarodno Taekwondo prvenstvo „Olimpic open“ Sarajevo: 2. mjesto
Memorijalni Taekwondo turnir „Tarik Ljubuškić Tare“ Bugojno: 1. mjesto
Balkansko Taekwondo prvenstvo, Maribor-Slovenija: 5. mjesto
Internacionalno prvenstvo sjeverne Njemačke, Hamburg: 5. mjesto

U 2014. godini Taekwondo klub „Bosna“ Visoko je pod vodstvom majstora Edina Kajević dobio 16 novih nosilaca crhih pojaseva, čiji kandidati su zadovoljili kriterije za polaganje ovih zvanja pred komisijom Taekwondo saveza BiH.