Vladan Lončar prezadovoljan u Mađarskoj

Mladi osamnaestogodišnji rukometaš Vladan Lončar, koji je iz redova visočke Bosne prešao u veliki Pick Szeged iz Mađarske početkom godine, ne krije zadovoljstvo ovim potezom, jer kako sam ističe, došao je u veliki klub gdje ima šansu da svoju igru podigne na viši nivo i bude dio jedne od najboljih ekipa u Evrope u ovom trenutku.
“Za sad sam prezadovoljan. Treniram stalno sa prvom ekipom, dok igram dvije utakmice sedmično, jednu za kadete a drugu za tim u-23 koji se takmiči u Drugoj ligi. Moram priznati da se u toj ligi igra dosta brže i jače, ali i poštenije u odnosu na našu Premijer ligu. Zadovoljan sam i svojim nastupima, a trudim se da napredujem iz utakmice u utakmicu, pa čak i na treninzima radim kao da je utakmica u pitanju”, ističe Vladan Lončar.
Njegov tim je u osmini finala Lige šampiona u rukometu napravio malo iznenađenje te izbacio njemački Lowen. U utorak su saznali i svog protivnika u četvrtini finala ovog takmičenja, a to će biti još jedan njemački velikan, ekipa Kiela. Prvi četvrtfinalni susreti igraju se od 8. do 12. aprila, a revanši će se igrati od 15. do 19. aprila.
“Što se tiče prolaza svi su prezadovoljni, izbačen je Lowen koji je uz Kiel najbolja ekipa u Njemačkoj. Inače, Top 8 za ovu ekipu je velika stvar, ali nije toliko iznenađenje kakvim ga možda većina prikazuje, obzirom na veliki kvalitet svih igrača i trenera koje posjedujemo. Kiel je najbolja ekipa na svijetu, ali protiv svakoga se može. Recimo tako da je Lowen prije 10-ak dana pobijedio upravo taj Kiel, pa što to ne bi uradili i mi?”, dodao je Lončar.
Treba naglasiti i da se Vladan Lončar nalazi na spisku selektora muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine U-19, koja će učestvovati na međunarodnom rukometnom turniru “Handball is my future” u periodu od 02. do 05.04.2015. godine u Bugojnu.

www.magazinplus.eu –  Neven Krajišnik, TV Vi-net