Saopštenje RK”Bosna” povodom odluke komesara Petričevića o izbacivanju kluba iz lige

UO RK”Bosna”Visoko donosi saopštenje za javnost povodom odluke komesara Premijer lige za rukometaše gosp.Zorana Petričevića o oduzimanju bodova RK”Bosna”Visoko nakon uloženih žalbi RK”Gradačac”Gradačac i RK”Lokomotiva”Brčko o navodnoj nepravilnoj registraciji-licenci igrača Hurem Mirze zbog kojih bi RK”Bosna”Visoko trebalo da se oduzme 8 bodova i da napusti društvo najboljih. UO RK”Bosna”Visoko je ostao zatečen i zaprepašten jer smatramo da je registracija u potpunosti ispravna i da je uredno potpisana i opečaćena od strane Rukometnog saveza BiH koji je zadužen i jedini ovlašten za izdavanje registracija-licenci za nastup igrača.

RK”Bosna”Visoko je u januarskom prelaznom roku uredno predao svu dokumentaciju koja je potrebna za registraciju igrača i na osnovu te dokumentacije klub je dobio urednu registraciju-licencu za nastup Hurem Mirze za RK”Bosna”Visoko od strane Rukometnog saveza BiH. RK”Bosna”Visoko je klub sa tradicijom dugom 61.godinu i sigurno ne bi dopustio da se igra sa ugledom kluba i da radi neke radnje koje nisu u skladu sa pravilima i zakonima. Nakon odluke koju je donio komesar Premijer lige gosp.Petričević Zoran, a za koju smatramo da je neutemeljena i neispravna,  RK”Bosna”Visoko ce uložiti zalbu drugostepenom organu RSBIH koji će nadamo se donijeti ispravnu odluku i RK”Bosna”Visoko vratiti bodove koji su joj oduzeti neargumentovano i neosnovano.

Ono sto je nas u RK”Bosna”Visoko najviše pogodilo jesu prljave igre van terena kojima se služi ekipa RK”Gradačac”Gradačac, koji nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi BiH na parketu nego se služi nečasnim radnjama i pokušava na taj način da se spasi od ispadanja iz Premijer lige,dok je RK”Lokomotiva”Brčko priča za sebe,  jer ista ta ekipa prije susreta sa RK”Bosna”Visoko u Brčkom, nije otputovala na susret u Ljubuški protiv ekipe Izviđača i ekipa su koja je davno napustila društvo najboljih(ukupno osvojili 2 boda za sezonu), ali se žali, što smatramo da je u najmanju ruku smiješno,međutim po saznanjima do kojih smo došli i to je djelo ruku RK”Gradačac”Gradačac,  jer su isti dali novac RK”Lokomotiva”Brčko da uputi žalbu.

Ekipi RK”Gradačac”Gradačac  možemo samo poručiti da se od društva najboljih oproste časno i pošteno, a to je prihvatanje realnosti da u sezoni 2014/2015 nisu osvojili dovoljan broj bodova po osnovu kojih bi osigurali ostanak u društvu najboljih, a ne prljavim igrama van terena. RK”Bosna”Visoko je u sezoni 2012/2013. napustio društvo najboljih i tada nikog nismo „vukli za rukav“ i radili prljave radnje da se spasimo i da na taj način ostanemo u Premijer ligi BiH za rukometaše, nego smo društvo najboljih napustili časno i pošteno kako i dolikuje klubu sa tradicijom dugom 61.godinu i nakon jedne sezone igranja u Prvoj ligi Federacije BiH-Jug, vratili smo se u Premijer ligu BiH za rukometaše sa 100% svojim domaćim kadrom. UO RK”Bosna”Visoko je ubjeđen da će pravda ipak na kraju pobijediti i da će drugostepeni organ RSBIH donijeti ispranu odluku, a to je da se RK”Bosna”Visoko vrate bodovi koje je zasluženo osvojila na parketu i zauzela 7.mjesto u rukometnoj Premijer ligi BiH. Bilo kakva odluka na štetu RK”Bosna”Visoko će poprimiti veće negativne razmjere i RK”Bosna”Visoko će tražiti svoju pravdu putem drugih zakonom regulisanih institucija. Ovo saopštenje UO RK”Bosna”Visoko izdaje kako bi upoznala rukometnu javnost BiH da je od strane RK”Bosna”Visoko sve urađeno u skladu sa pravilima i zakonom.

UO RK”Bosna”Visoko, Predsjednik Bukva Edin