NK Bosna gostuje kod NK Borac Jelah

U okviru 27. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub Bosna gostuje na Jelahu  kod ekipe NK Borac Utakmica će biti odigrana u subotu 23.05.2015 godine na stadionu Šibovi u Jelahu sa početkom u 17:00.

Odlična ekipa Borca, nalazi se na četvrtom mjestu drugoligaške tablice sa 41 osvojenim poenom uz jednu utakmicu manje te uz gol razliku 55:25, odnosno +30 u korist plavo bijelih sa Jelaha. Da ekipa Borca nije nimalo naivan protivnik govori i podatak da su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili 12 pobjeda, 5 puta su igrali neriješeno dok su poraz pretrpili 7 puta. Ekipa Borca teško gubi bodove na vlastitom terenu, u ovoj sezoni, puni plijen sa Šibova je odnijela samo ekipa Usore, dok su po jedan bod otkinuli Pobjeda, Radnik i Mladost iz Župče.

U posljednje 4 utakmice, ekipa Borca je ostvarila 3 pobjede od čega dvije domače i jednu gostujuču te jedan remi na vlastitom terenu, što svakako govori da je ekipa Borca u zavidnoj formi pred utakmicu sa Bosnom.

Pred ovu možda i ključnu utakmciu sezone, ekipa Bosne je podigla formu na zavidan nivo, odigravši 20 utakmica bez poraza uz gol razliku od 52:14 odnosno +38 u korist Bosne. U posljednje 4 utakmice, NK Bosna je jednako kao i Borac ostvarila 3 pobjede i 1 remi.

Ono što svakako raduje jeste da naša ekipa u Jelah putuje u punom sastavu bez suspendovanih ili povrijeđenih igrača, a postoje indicije da bi nakon dužeg odsustva u sastavu trebao biti i Ahmet Frljak koji se oporavio od neugodne povrede koljena,

Što se pak delegiranje tiče, NS FBiH je na ovu itekako važnu utakmicu delegirao dva suca višeg ranga takmičenja odnosno Prve lige FBiH, pa će tako pravdu na ovom susretu djeliti sljedeća službena lica;

Glavni sudac: Admir Musić (Sarajevo) – Prva liga FBiH

A1: Admir Begić (Zenica)

A2: Emir Zahiragić (Sarajevo) – Prva liga FBiH

Delegat: Amir Japaur (Zenica)

Press NK Bosna Visoko