Nihad Džino prvak i rekorder BiH sa 537 krugova

PRVENSTVO BiH MALOKALIBARSKIM ORUŽJEM

Danas, 14.6.2015.godine, u Tesliću je održano prvo Državno prvenstvo BiH u gađanju malokalibarskim oružjem na 50 metara u disciplinama: MK puška trostav  3 x 40 hitaca, MK puška 60 hitaca ležeći i MK pištolj slobodnog izbora . Nastupilo je 12 strijelaca iz SK “Sarajevo”, SK “Visoko”, SK “Geofon” Teslić, SK “Leotar” Trebinje i SK “Panteri” Bijeljina. Ove discipline su veoma zahtjevne zbog skupog oružja i velikih troškova za nabavku kvalitetne malokalibarske municije. Zbog toga u BiH samo nekoliko klubova ima mogućnost da upražnjavaju ove streljačke discipline i ovo je prvo državno prvenstvo BiH i početak razvoja ovih streljačkih disciplina .

Zbog malog broja prijavljenih takmičara u disciplinama MK puška ( 4 takmičara), njihovi su se rezultati računali kao izborno takmičenje.
U disciplini MK pištolj slobodnog izbora nastupilo je dovoljno strijelaca (8 takmičara iz 4 kluba), pa su  se nastupi računali kao Pojedinačno Prvenstvo BiH.

 

Streljački klub “Visoko” Visoko nastupio je sa pištoljskom ekipom u sastavu Nihad Džino, Bulut Ramo i Mešanović Belmin.
Izuzetan nastup imao je Nihad Džino koji je postao prvak BiH i postavio rekord BiH sa 537 krugova!  Samo su mu tri kruga nedostajala da ispuni normu za nastup na evropskom prvenstvu MK oružjem, koje se ove godine održava u Mariboru. Solidan nastup imali su i Bulut Ramo i Mešanović Belmin, koji su bili šesti i osmi.
Rezultati MK pištolj slobodnog izbora
1. Džino Nihad    SK “Visoko”                        537 krugova  NDR
2. Petković Siniša SK “Geofon” Teslić           523 kruga
3. Rakić Predrag  SK “Panteri” Bijeljina         513 krugova