FOTO: Održano polaganje za crne pojaseve

Pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine u prostorijama Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko održano je polaganje za crni pojas. Na polaganju je učestvovalo ukupno 40 kandidata, od kojih je 38 zadovoljilo i položilo, dok dva kandidata nisu zadovoljila i morat će se pripremati za naredno polaganje. Glavni ispitivač na polaganju bio je majstor Muhamed Kahrimanović, dok je član komisije bio predsjednik Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko Edin Kajević.

– Izuzetno sam zadovoljan pripremom kandidata, kao i brojem kandidata koji su uspjeli položiti izuzetno zahtjevne zadatke i doći do crnog pojasa. Ovo je još jedan dokaz izuzetno kvalitetnog rada našeg kolektiva, kolektiva koji ima reprezentativce u skoro svim kategorijama i kolektiva koji u svojim redovima ima i svjetske rekordere.
– istaknuo je nakon uspješno odrađenog polaganja, Edin Kajević, predsjednik Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko i dvostruki Ginisov rekorder.
Polaganje za crni pojas održano je pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza BiH koji ima kontinuitet postojanja od 20 godina, a učešće su uzeli kandidati iz ukupno 8 klubova iz cijele BiH.

www.magazinplus.eu