Nihad Džino – novi državni rekord na Grand Prix Novi Sad

Mladi visočki strijalc, Nihad Džino, ponovo je oborio rekord BiH u malokalibarskom pištolju 5. jula 2015. godine na Grand Prix-u u Novom Sadu i našao se u finalu sa najboljim evropskim strijelcima!

Nihad Džino – novi državni rekord na Grand Prix Novi Sad

Grand Prix Novi Sad (Velika Nagrada Novog Sada), održan ovog vikenda je bio posljednji veliki turnir zračnim imalokalibarskim (MK) oružjem pred Evropsko prvenstvo MK oružjem, koje će se održati krajem jula u Mariboru, Slovenija. Učestvovali su najbolji strijelci iz 10 zemalja- Srbija, BiH, Hrvatska, Češka, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Mađarska, Rusija, Mongolija,  u disciplinama puška i pištolj, među kojima se našao i talentovani visočki strijelac, Nihad Džino.

 

Nakon izvrsnog nastupa na prvenstvu BiH u Tesliću, kada je prošlog mjeseca oborio državni rekord u disciplini malokalibarski pištolj slobodnog izbora – 50 metara (537 krugova), Nihad Džino je dobio poziv Streljačke Družine Novi Sad 1790, organizatora Grand Prix-a,da nastupi na ovom prestižnom turniru održanom od 2. do 5. jula 2015.godine.

 

Džino je nastupio u disciplini MK pištolj slobodnog izbora – 50 metara u konkurenciji najboljih evropskih pištoljaša iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske i  Mongolije, među kojima su bila i tri pobjednika sa svjetskih prvenstava te nosioci olimpijskih medalja.

 

Visočki strijelac je ponovo izvrsno gađao.Pogodio je 539 krugova čime je opet postavio novi Državni rekord Bosne iHercegovine, a u osnovnom meču zauzeo je peto mjesto koje mu je osiguraloplasman u Finale, među osam najboljih strijelaca!

 

U osnovnom meču, uspio je prestići, između ostalih, reprezentativca Srbije Andriju Zlatića, pobjednika svjetskih prvenstava i svjetskih kupova, koji je prije dvije godine proglašen najboljim pištoljašem na svijetu! Iza sebe, po rezultatu je ostavio i Željka Posaveca šampiona iz Hrvatske te Nikolaya Koleva, reprezentativca Bugarske itd.

 

Nakon raspucavanja u Finalu, Džino je zauzeo konačno sedmo mjesto. Za svoj nastup primio je čestitke od organizatora i mnogih streljačkih trenera, koji su posebno pohvalili njegov izvrstan rezultat na prvom zvaničnom nastupu na međunarodnom turniru MK oružjem.

Pobjednik turnira bio je Duško Petrov, reprezentativac Srbije.

 

Ovaj nastup ostvaren je iz finasijsku pomoć i podršku općine Visokokoja je prepoznala sportske rezultate i kvalitet reprezentativca Streljačkog kluba Visoko.

 

Streljački klub „Visoko“ Visoko

Bilten iz Novog Sada – PDF