Senad Skopljak i Zdenko Antović u stručnom štabu RK Čelik

U Rukometnom klubu Čelik danas je izvršena prozivku igrača, čime su Zeničani i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu.

Predsjednik kluba Pane Škrbić predstavio je i novog trenera Senada Skopljaka, bivšeg trenera rukometaša Vogošće, koji će voditi ekipu u narednoj sezoni. Novina kada je u pitanju stručni štab, jeste da će između igrača, stručnog štaba i rukovodstva kluba koordinirati Zdenko Antović, bivši trener Čelika, koji se odlučio prihvatiti ponudu kluba.

U odnosu na prošlu sezonu klub je napustio najbolji igrač Boško Jolović, koji će karijeru nastaviti u inostranstvu, dok su ugovori istekli golmanu Jasminu Hadžihasiću i Adnanu Jaškiću, a sjajno lijevo krilo Haso Čosić odlučio na odlazak u RK Maglaj. Kada su u pitanju pojačanja, rukovodstvo kluba je angažovalo Bakira Buljugiju iz tuzlanske Slobode, Edina Bajramovića povratnika u matični klub iz Krajine, te golmana Riada Polića koji je prošlu sezonu stajao na golu Vogošće.

Pozitivna vijest je i povratak Milana Duvnjaka, koji se oporavio od teške povrede, zbog koje je propustio čitavu prošlu sezonu, dok se povratak srednjeg beka Aldina Mehinovića očekuje za mjesec dana. Cilj kluba prema riječima predsjednika kluba Paneta Škrbića jeste vrh tabele, te osvajanje titule u Premijer ligi i Kupu, odnosno plasman u SEHA ligu. Na kraju dodajmo da će Čelik ove godine prvi puta igrati jedno takmičenje u Evropi, izabranike Senada Skopljaka u okviru trećeg kola Challenge Kupa očekuje duel protiv Prištine.

 

sportsport.ba