RK Bosna Visoko: Antović trener, Omanović i Hadžić novi igrači

Iako još uvijek nije zvanično jasan status visočke Bosne u rukometnoj Premijer ligi BiH, Visočani su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj vjeruju da će biti dio najelitnijeg razreda bh. rukometa…

“Odgovorno tvrdim da smo mi čisti u slučaju Hurem, i u slučaju žalbi RK Gradačac i RK Lokomotiva, a uskoro očekujemo i sjednicu Izvršnog odbora, koji će donijeti konačan sud. Ne zaboravite da je RK Bosna Visoko sezonu završila na sedmom mjestu i taj nam rezultat niko ne može osporiti.” – kazao je na današnjoj pres-konferenciji Predsjednik UO RK Bosna Visoko Edin Bukva, te dodao:

“Sretan sam da smo za trenera doveli našeg proslavljenog stručnjaka Zdenka Antovića, koji se nakon drugo vremena vraća u klub. Ne treba previše trošiti riječi o njemu, a što se tiče igrača tu su sa nama Emir Omanović, lijevo krilo, te Ismar Hadžić na poziciji golmana. Moram istaći da smo imali mnogo problema sa dovođenjem igrača u klub, jer mnogi nisu vjerovali da smo ostali u Premijer ligi.”

Trener Zdenko Antović, nakon, kako kaže, tačno osam godina i deset mjeseci, vraća se u svoj matični klub, iako se prije neki dan bio dogovorio sa RK Čelik, gdje je trebao biti sportski direktor, to se ipak neće desiti i on će sjesti na klupu Visočana. O ambicijama i rezultatima kluba, ne želi previše govoriti.

“Drago mi je da sam ponovo u Bosni i to nakon tako dugo vremena. Zahvalio bih se Upravnom odboru na povjerenju i nadam se da ću uspjeti opravdati. Što se tiče ekipe znate u kakvoj smo situaciju, a kada se završi ovaj proces našeg statusa i kada krene Premijer lige BiH, tek nakon tri-četiri kola vidjet ćemo snage ekipa i onda ćemo postaviti realne ambicije. ” – riječi su Zdenka Antovića, čija ekipa će trenirati dva puta dnevno, a od prijateljskih mečeva igrat će prvo protiv RK Dobrinjac, a nakon toga i protiv reprezentacije Saudijske Arabije, te će putovati u Metković. Osim toga Visoko će krajem mjeseca biti domaćin Turnira šampiona na kojem će učestvovati – Krško (Slovenije), Metković (Hrvatska), Aranđelovac (Srbija), te Izviđač, Vogošća i Bosna V. (BiH).

Na pres-konferenciji obratila su se i nova imena – Omanović Emir i Hadžić Ismar, a konačan spisak pojačanja još uvijek nije gotov.

“Drago mi je da sam ponovo u Bosni nakon dvije godine u Vogošći. Zahvaljujem se prije svega treneru Senadu Skopljaku, ali i Vogošći na ukazanoj prilici. Sada je prilika za nove izazove. Ja sam dijete Bosne i drago mi je da ću ponovo nositi njen dres. Hvala Predsjedniku UO gospodinu Edinu Bukvi, kao i treneru Antoviću što su me pozvali da budem član ekipe i ja sam to rado prihvatio. Dat ću svoj maksimum i nadam se pomoći ekipi u ostvarenju ciljeva” – rekao je Omanović.

Hadžić je također ponikao u visočkoj Bosni, a nakon Bosne igrao je za imenjaka iz Sarajeva, te Vogošću i Dobrinjac.

“Jako je lijepo vratitii se gdje sam počeo. Vjerujem da mogu pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate i trudit ću se da pružim maksimum u svakom meču.” – riječi su novog golmana Bosne.

Sport Centar