Završen prvi Memorijalni turnir šehidima MZ Gračanica – Osvajač turnira FK Gračanica Kosmos

Na stadionu “Kemal Uzunalić – Švabo” u Gračanici danas je odigran drugi i posljednji dan prvog Memorijalnog turnira šehidima MZ Gračanica, u organizaciji FK Gračanica Kosmos.

Kako smo pisali u jučerašnjem izvještaju sa ove sportske manifestacije danas su odigrane dvije najvažnije utakmice, u kojima je odlučeno o konačnom poretku nakon završetka samog turnira.

Drugi dan memorijalnog turnira otvoren je utakmicom za treće mjesto, u kojoj su snage odmjerile ekipe NK Jedinstvo i NK Sloboda, te je nakon sjajne utakmice i žestoke borbe pobjedu odnijela ekipa Jedinstva, rezultatom 3:0, čime je ostvarila treće mjesto na ovogodišnjem turniru.

Nakon ove utakmice napravljen je kraći predah uz sportske egzibicije članova omladinskih pogona FK Gračanica i ŠF Čaja, koji su odigrali jednu odličnu prijateljsku utakmicu za sve prisutne goste turnira.

Unatoč kiši koja je cijelog dana padala na kraju drugog turnirskog dana odigrana je i posljednja, finalna utakmica turnira u kojoj su domaćini iz FK Gračanica Kosmos savladali ekipu NK Trijumf u zaista sjajnoj utakmici, ispunjenoj golovima i odličnim potezima. Konačni rezultat finala Memorijalnog turnira šehidima MZ Gračanica glasio je 4:3 u korist ekipe FK Gračanica Kosmos, koja je tako osvojila titulu prvog prvaka ovog turnira.

Nakon završetka finalne utakmice pristupilo se dodjeli nagrada i pehara, pa je tako za najboljeg igrača turnira proglašen Muamer Sadiković, dok je titulu najboljeg golmana turnira zaslužio Salih Bešić. Napokon, na kraju same dodjele, proglašen je i prvak ovogodišnjeg turnira, FK Gračanica Kosmos, koji su zasluženo trijumfovali u finalu.

Pored svih ovih sjajnih sportskih uspjeha klubova učesnika, turnir je obilježio još jedan veliki trenutak u historiji FK Gračanica. U okviru programa turnira legendi kluba, Hikmetu Šabiću, igraču koji vjerovatni ima najviše upisanih nastupa u historiji ovog kluba, priređena je oproštajna svečanost, budući da je Šabić odlučio “okačiti svoje kopačke o klin” i završiti nogometnu karijeru.

Sve u svemu, nakon dva zaista sjajna nogometna dana u Gračanici, na stadionu “Kemal Uzunalić – Švabo”, možemo kazati da smo gledali odlično, fer i korektno sportsko nadmetanje, kojim je na pravim način odana počast svim šehidima Mjesne zajednice Gračanica, u čiju čast je ovaj turnir i napravljen.
Organizatori su, na kraju, izrazili svoje zadovoljstvo postignutim, kao i nadu da će se ovaj turnir održati i naredne godine, te da će postati svojevrsna gračanička tradicija u narednim godinama.
www.visoko.co.ba