NK Bosna danas gostuje kod ekipe Novog Travnika

U sklopu 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, NK Bosna gostovati će ekipi NK Novi Travnik. Utakmica, koja će biti odigrana na stadionu “Pirota” u Travniku, igrat će se u nedelju, 23. augusta tekuće godine, sa početkom u 17 sati.

Naši fudbaleri, nakon druge uzastopne pobjede, u prošlom kolu nad Goraždem na domaćem terenu, s velikim optimizmom putuju u Travnik. Obzirom da je ekipa Novog Travnika u dva prvenstvena kola upisala isto toliko poraza, naša ekipa ima težak zadatak pred sobom, jer će nogometaši Novog Travnika sasvim sigurno imati motiv više da pred domaćom publikom zabilježe prvu pobjedu i odvoje se od dna prvoligaške ljestvice.

Veliku pomoć naši momci imat će i od fenomenalnih DEMONA, koji ne žele propustiti ovu itekako važnu utakmicu i svojim velikim prisustvom žele odati priznanje našim nogometašima ali i upravi kluba za velika dostignuća u prethodnom periodu. DEMONI se okupljaju u 12:00 ispred stadiona Luke odakle će u 14:30 krenuti put vezirskog grada, svojim nesebičnim doprinosom gospodin Nermin Buco Kadrić obezbjedio je autobus za naše najvjernije navijače, a koliko smo saznali za autobusom će i nekoliko kombija i mnogo putničkih vozila.

Obzirom da je ova utakmica svojevrstan derbi i prilika za ovjeru dobrih rezultata, zamolili smo ponajboljeg igrača NK Bosna u dosadašnjem dijelu prvenstva, Aliju Čulova za kratak komentar predstojeće utakmice:

NKB Press: Kakva je atmosfera u ekipi?

Čulov: Nikad bolja, trenira se naporno obzirom na veliku konkurenciju u ekipi.

NKB Press: Šta očekuješ od sutrašnje utakmice?

Čulov: Očekujem da kao i do sada budemo svi ko jedan, ostavimo srce na terenu i naravno osvojimo sva tri boda.

NKB Press: Tvoje viđenje ekipe N.Travnik, izgubili smo od njih u pripremnom periodu?

Čulov: Ne možete poredit utakmice iz pripremnog perioda i prvenstvene, imali smo velik broj izmjena, trener je probavao igrače tako da to nije mjerodavno poređenje.

NKB Press: Koliko respektuješ N.Travnik kao protivnika, izgubili su dvije utakmice na startu?

Čulov: U ovom trenutku za nas bi bilo bolje da igramo sa protivnikom koji ima maksimalan učinak i prebacimo breme favorita na njega, igrači N.Travnika su ranjeni lavovi i sigurno će svim silama ići na pobjedu u meču s nama. Mogu reći da ih respektujemo ali mi smo favoriti po svim parametrima.

NKB Press: Demoni su najavili masovan dolazak i podršku na ovoj utakmici, koliko vam to znači?

Čulov: Svakoj ekipi je potrebna podrška navijača pa tako i nama, Demoni su naš 12-i igrač, sve ovo što radimo i rezultati koje postižemo su za njih i radi njih. Idemo sutra zajedno do pobjede i nova tri boda na našem kontu.

NKB Press: Hvala majstore i sretno sutra

 

Press NK Bosna