Faruk Vražalić, novi član njemačkog Füchse Berlina: Čast je biti dio tako velikog kluba

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Vražalić prije dvije sedmice potpisao je ugovor sa jednim od najvećih njemačkih rukometnih klubova – Füchse Berlinom.

Vražalić će dres popularnih lisica nositi jednu godinu, a ovo mu je treća uzastopna sezone u karijeri da će igrati u rukometnoj ligi na svijetu. Prethodne dvije godine nastupao je za Eisenach i Balingen.

– U jeku pregovora sa nekim drugim klubovima, menadžer me nazvao i pitao da li želim ići na probu u Füchse. Prvo sam bio iznenađen, ali rado sam otišao. Nakon nekoliko odrađenih treninga zadovoljio sam trenera (Erlingura Richardssona op. a.) i dobio sam ponudu da postanem član kluba. Vrlo rado sam prihvatio i hvala Bogu sada sam tu i počašćen sam što sam dio tako velikog kluba, kaže Vražalić, koji ističe da je sretan, jer je u ovoj sezoni sa ekipom od prvog kola.

– Prethodne dvije sezone u Eisenachu i Balingenu stizao sam u trenucima kada je sezona uveliko bila počela i naravno da se nije bilo lahko uklopiti, no ovaj put je mnogo lakše. Tu sam sa ekipom od početka, odradio sam nekoliko treninga i zadovoljni su mojim pristupom.  Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i nadam se da ću uspjeti, kaže Vražalić, koji ističe da ga ne pogađa pisanje pojedinih bh. medija, koji ne propuštaju priliku da napišu – da je imao loš nastup na Svjetskom prvenstvu.

– Nije jednostavno to čitati, ali ne pogađa me previše, jer je očito da se radi o nekom lobiju, koji dobro utiče na pisanje tih medija. Ja ne mogu reći da sam dobro odigrao u Kataru, ali omalovažavanje mog imena je nekima preraslo u naviku i vjerovatno imaju dobru korist od toga, no neka je njima na čast, riječi su našeg reprezentativca.

PIŠE: Jasmin TAJIĆ
Oslobođenje