RK Bosna Visoko ipak ostaje u Premijer ligi

Na jučerašnjoj sjednici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da će RK Bosna Visoko ipak igrati Premijer ligu BiH naredne sezone.

Podsjećamo, RK Gradačac i RK Lokomotiva su nakon utakmica sa RK Bosna Visoko u 23. i 25. kolu Premijer lige, koje je ekipa iz Visokog riješila u svoju korist uložili žalbu na nastup Mirze Hurema smatrajući da isti nije imao pravo igrati. Na navedene utakmice 23. i 25 kola. Premijer lige BiH RK Gradačac i RK Lokomotiva su blagovremeno (Čl.84 i Čl.87 propozicija Takmičenja) uložili žalbu na ispravnost registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze lic.04. Od kancelarije Saveza BiH ( tj. Registracione komisije ) je zatražen zvaničan, jasan i nedvojben službeni stav o ispravnosti registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze, na osnovu koje bi se izrekla Odluka u prvom stepenu.

Prvostepenom presudom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine donesena je odluka u kojoj se navodi da će visočka Bosna igrati Prvu ligu FBiH. Međutim, uprava visočkog kluba uložila je žalbu, koja je uvažena i potrvrđena na jučerašnjoj sjednici sjednici.