Remi u derbiju između FK Gračanica Kosmos i NK Fortuna Zenica

U derbiju kola 4. kola NS ZDK između domaćina FK Gračanica Kosmos i gostiju iz Zenice NK Fortuna koji je odigran danas u Gračanici vidjeli smo dva gola, po jedan na obje strane. Nakon što su u dosadašnjem dijelu prvenstva obje ekipe imale maksimalan učinak danas su se ipak morale zadovoljiti sa po jednim bodom.

Utakmicu nešto bolje otvaraju gosti, te dolaze u vodstvo nakon jednog prekida. Međutim, odmah potom budi se domaća ekipa i već nekoliko minuta poslije inicijativa koji su imali isplatila se. Za izjednačenje je pogodio Muamer Sadiković. Izjednačujući pogodak dao je krila domaćim igračima i stišću odbranu gostiju, ali nekoliko stvorenih šansi ipak ne uspijevaju pretvoriti i u konačni preokret već do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluivremenu gledamo skoro istu sliku. FK Gračanica Kosmos napada, dok gosti čekaju svoju priliku iz kontra napada. Do tada korektnu utakmicu i igru s obje strane kvari sudijska trojka na čelu sa glavnim sudijom meča Čolaković Ahmedom koji dižu tenzije među igračima, a tako i među navijačima, nekim zaista čudnim odlukama, a sve na štetu FK Gračanica Kosmos. Na kraju ponajviše zahvaljujući tim odlukama domaćini i nisu postigli pobjednički gol, te su se morali zadovoljiti samo sa jednim bodom. Sa sigurnošću možemo reći da su tim bodom mnogo zadovoljniji na kraju bili gosti koji tako ostaju lideri na tabeli sa 10 bodova i utakmicom više u odnosu na domaćine koji sada imaju 7 bodova iz 3 utakmice.

U ostalim utakmicama današnjeg kola postignuti su sljedeći rezultati:
B. Mahala: Zmaj – Stupčanica 4:2, Tetovo: Borac – Nemila 0:0, Makljenovac: Proleter – Gradina Doboj Jug 5:1, Kosova: Vis – Moševac 3:0. Slobodan je bio Napredak.

Na tabeli vodi Fortuna sa 10 bodova. Zmaj na 2. mjestu ima 9 bodova, FK Gračanica Kosmos je sakupila 7, a Napredak, Proleter, Stupčanica i Vis po 6 bodova. Borac i Nemila imaju po 4 boda, dok je Moševac bez bodova. U 5. kolu 19. i 20. septembra sastaju se: Fortuna – Proleter, FK Gračanica Kosmos – Nemila (nedjelja, 20. septembar u 15:30h). Moševac – Borac, Stupčanica – Vis, Napredak – Zmaj. Slobodna je Gradina.

 

Press FK Gračanica Kosmos