Rukometašima Bosne iz Visokog cilj stabilizacija kluba

Rukometašima Bosne iz Visokog ovogodišnji cilj je stabilizacija kluba, a zadovoljni će biti ako ostanu u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba tog kluba Zdenko Antović Feni je kazao da je stanje u ekipi odlično, da imaju dobre uvjete za rad, za jutarnje i večernje treninge i druge elemente koji utiču na kvalitetne pripreme ekipe.

– Naš cilj je stabilizacija kluba. S obzirom na to da imamo najmlađu ekipu, da smo ostali bez prošlogodišnjih najkvalitetnijih igrača bili bismo zadovoljni da ostanemo u Premijer ligi BiH – istakao je Antović.

Svjestan je, navodi, da nema ekipu za veće rezultate jer trenutno 15 visočkih rukometaša igra van Visokog, deset ih je u Evropi, jedan u Kataru i četiri u BiH. To je, kaže, satisfakcija i potvrda rada kluba i trenera, ali s druge strane smatra da bi se takvim klubovima trebalo pomoći.

– Klubove takvog tipa treba štititi Rukometni savez BiH, treba da dobijemo neku nagradu, jer mi niti za jednog igrača nismo dobili nikakvo obeštećenje – dodao je Antović.

Govoreći o dosadašnjem toku takmičenja istakao je da su planirali da imaju od tri do šest bodova. Zadovoljni su sa četiri boda. Žale za propuštenim šansama u Cazinu i Živinicama. Dosadašnji dio šampionata je, kako je Antović naveo, pokazao ono što se očekivalo, da će se četiri ekipe boriti za prvo mjesto, da će se tri do četiri boriti za poziciju od petog do osmog mjesta, a ostali za opstanak.

 

(Fena)