Ubjedljiva pobjeda FK Gračanica Kosmos na svom terenu

U subotu i nedjelju odigrane su utakmice 10. kola Kantonalne nogometne lige ZDK. Domaćini su slavili tri, a gosti jednu pobjedu. Nova tri boda i visoku pobjedu slavila je i ekipa FK Gračanica Kosmos na svom terenu u Gračanici. U nedjelju njihov gost je bila ekipa Vis koja nije mogla više od časnog poraza.

Već u prvom poluvremenu domaćini su pokazali da nisu bez razloga bili favoriti u ovom meču. Poveli su vrlo brzo golovima Šmigalovića i Sadikovića 2:0, da bi se gosti ipak prije kraja poluvremena vratili u utakmicu i zabili za 2:1. Međutim u drugom dijelu utakmice stvari se vraćaju na svoje mjesto, a pobjedu za FK Gračanica Kosmos potvrđuju Bešlić i Zukić sa po jednim golom. Tako je konačni rezultat na kraju utakmice glasio 4:1 u korist domaćina.

Ostali rezultati 10. kola: Proleter – Zmaj 7:2,Gradina – Napredak (prekid), Fortuna – Stupčanica 2:1, Moševac – Nemila 0:3.
Sa nova tri boda FK Gračanica Kosmos se vratila na drugu poziciju na tabeli i sada ima 19 bodova, 4 manje od prvoplasirane Fortune koja ima 23. Na trećoj poziciji je trenutno Napredak sa 18 bodova i utakmicom manje, slijede Proleter 16, Stupčanica 16, Zmaj 15, Borac 14, Nemila 12, Vis 6, Gradina 3 (-1), Moševac bez bodova.

U 11. kolu 31.10. i 01.11.2015. godine u 13,30 sati sastaju se:

Olovo: Stupčanica – Nemila
Šije: Napredak – Fortuna
B.Mahala: Zmaj – Gradina
Kosova: Vis – Proleter
Tetovo: Borac – Kosmos
Slobodan je Moševac.