Odred izviđača “Visoko” pobjednik Izviđačkog višeboja “Kozara 2015”

Ekipa Odreda izviđača “Visoko” iz Visokog ukupni je pobjednik dnovnevnog Izviđačkog višeboja “Kozara 2015”, koji je održan u Prijedoru.

Starješina Izviđačkog odreda “Dr Mladen Stojanović” Prijedor Ernest Badnjević rekao je da je riječ o tradicionalnom izviđačkom višeboju koji je ovaj odred organizovao uz podršku grada Prijedora i Ambasade SAD u BiH, a u saradnji sa Savezom izviđača grada Zenica.
“Zadovoljni smo odzivom 350 izviđača iz raznih dijelova BiH i Srbije, te pokazanim znanjem i vještinama koji trebaju da krase izviđače”, rekao je Badnjević.
On je dodao da je smisao ove aktivnosti bilo druženje, kao i da je ovo četvrta godina da američka Ambasada u BiH podržava projekte izviđača Prijedora i Zenice, a ove godine je za ove aktivnosti odobreno 25.000 dolara.
“Višeboj je bio jedan od šest masovnih, izviđačkih, interetničkih manifestacija planiranih ovim projektom koji obuhvata i više lokalnih projekata, kao i Festival izviđačke pjesme, dva višednevna interetnička izviđačka kampa u kojima će u 2016. godini učestvovati više od 2.500 izviđača”, rekao je Badnjević.
Ekipa „Donje Krmine“ koju su činili učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Busnova bila je najbolja u takmičenju školskih ekipa.
Na ovogodišnjem višeboju učestvovalo je 50 izviđačkih ekipa iz Beograda, Prijepolja, Vareša, Tešnja, Broda, Petrova, Kozarske Dubice, Banjaluke, Nemile, Visokog, Zenice, Bajine Bašte i Prijedora.