NAŠA RAJA- SENAHID BULUT

Pravo bogatstvo je poznavati Senahida Buluta, sportistu koji blista u karate svijetu pod budnim okom Redžepa Građana. Karate klub „Visoko“, a i sva raja mora biti ponosna na skromnog mladića koji studira, radi u građevinskoj firmi i osvaja zlatne medalje. Rođen je 04.02.1997 godine, a nosilac je crnog pojasa- 1.dan. Polagao je pred karate legendom Ilijom Jorgom, majstorom karatea 10.dan.

Već deset godina je u svijetu karatea. Upisao se sa prijateljima još u OŠ „Alija Nametak“. Dok su oni napuštali popularni sport, Senahid nije odustajao i ubrzo se skrasio u Karate klubu „Visoko“ gdje je dobio odlične uslove za treniranje i napredovanje.

Evropski ekipni prvak postao je u Rumuniji, osvajao državna, balkanska, svjetska prvenstva, proglašavan najboljim takmičarem.

Jedan od najvećih rezultata koji je nedavno odjeknuo je titula prvaka Svijeta na Fudokan prvenstvu održanom u Srbiji. Nosilac je bronzane značke kao treći najuspješniji karatista BiH u tradicionalnom karateu.

Najuspješniji sportista općine Visoko postao je 2014. godine.

Naredna meta je zlato na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji tokom marta. Roditelji i trener Građan su do sada finansirali na putevima posutim zlatnim medaljama. Nimalo jednostavno u ovim kriznim vremenima.

Zato je pravo vrijeme da se uključe privrednici i ljudi dobre volje koji Senahidu mogu pomoći da ostvari još bolje rezultate koji će proslaviti Visoko i BiH.

Svi ga vole. Od male karate raje pa sve do vršnjaka koji ga pokušavaju pratiti. Biser, dukat i svijeta visočkog sporta. Vrijedi obratiti pažnju na „karate kida iz goduškog naselja Rajčići“.

Siniša Subotić