Ekipa EL-HA Nekretnine osvojila titulu prvog malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016

Na Gradskom stadionu Luke u Visokom sinoć su odigrani i posljednji susreti prvog malonogometnog turnira kojeg je organizovao Nogometni klub Bosna Visoko u sklopu Kulturno-sportske manifestacije Visočko ljeto 2016. Prethodno sjajna tri dana sa mnoštvom dobrih poteza i utakmica na malonogometnom terenu stadiona u Lukama upotpunili su jedan dio ljeta za ljubitelje nogometa u Visokom, dok je četvrti finalni dan turnira utakmicama koje su odigrane opravdao jaku konkurenciju, veliki broj poznatih igrača koji su prijavili svoje ekipe i naravno veliku nagradu.

Posljednji dan turnira, kako je i najavljeno, počeo je polufinalnim susretima, te su tako u prvom polufinalnom susretu snage odmjerile ekipe Ekosirovina i Caffe Sound. Nakon pola sata igre u ovoj utakmici bolji rezultat izvukla je ekipa Ekosirovine, koja je porazila protivnika rezultatom 3:0, plasiravši se tako u veliko finale.

Druga polufinalna utakmica najavljivana je kao finale prije finala, jer su se u ovoj utakmici sastale dvije ponajbolje ekipe na turnir, Bios i EL-HA Nekretnine. Ekipa EL-HA Nekretnine veoma rano je povela rezultatom 3:0, što će se kasnije ispostaviti kao važan faktor za njihovu pobjedu, ali ljubitelji nogometa imali su priliku gledati sjajnu utakmicu sa mnoštvom golova, no na kraju EL-HA Nekretnine odnose pobjedu rezultatom 7:4.

Po završetnu polufinalnih susreta revijalnim susretom su predstavljene omladinske selekcije NK Bosna Visoko, nakon čega se turnir nastavio igranjem utakmice za treće mjesto između Biosa i Caffe Sounda. Ponovo su posjetioci imali priliku gledati zanimljivu utakmicu, u kojoj je Bios bio bolji rezultatom 3:2, zauzevši tako treću poziciju na turniru.

U finalu snage su odmjerili Ekosirovina i EL-HA Nekretnine te su, uprkos sjajnoj borbi igrača Ekosirovine, igrači ekipe EL-HA Nekretnine, među kojima su se nalazili i pojedini malonogometni reprezentativci BiH, uspjeli savladati svog protivnika rezultatom 4:0.

Tim rezultatom igrači ekipe EL-HA Nekretnine okitili su se titulom prvaka prvog malonogometnog turnira Visočko ljeto 2016, dok je ekipa Ekosirovine zauzela sjajno drugo mjesto.

Po završetku finalnih susreta dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima, te su pored ekipa osvajača prve tri pozicije nagrađeni još i Almir Ljeskovica (Ekosirovina), koji je ponio titulu najboljeg golmana turnira, za najboljeg strijelca je proglašen Nermin Jusić (EL-HA Nekretnine), dok je titulu najboljeg igrača turnira dobio Ognjen Erić (Bios).