Spursi iz Poriječana ljetne pripreme okončali dodjelom diploma, slijedi nastup na Pixi kupu

Naporan i mukotrpan rad, litre znoja i mnogo pretrčanih kilometara svakodnevica je upornih i nevjerovatno istrajnih nogometaša, pjetlića i cicibana Škole fudbala Omladinac. Popularni Spursi iz Poriječana u mjesecu augustu igrali su nekoliko utakmica, protiv ekipa FK Sarajevo, Bambinosi i Gračanice, a u ovim utakmicama uspjeli su upisati po jedan poraz, remi i jednu pobjedu.

Tokom vikenda trener ekipe, magistar sporta Tarik Agić, prigodnim nagradama i diplomama koje je uručio svojim mladim nogometašima za rad i trud, zaokružio je veoma uspješan period svoje ekipe. Za najbolje igrače po kategorijama proglašeni su Armin Mušinbegović u kategoriji pretpioniri, Emir Genjac u kategoriji pjetlići, a u kategoriji ciciban titulu su podijelili Adnan Genjac i Mahir Šljivo. Najbolji strijelci, također prema kategorijama bili su Ibrahim OSmanović, Adel Ajdinović i Vahid Sinanović, a najbolji golmani Mirza Ahić i Emrah Porča.

No, to nije sve što nam popularni Spursi donose ovog ljeta, te će tako pred sami kraj mjeseca augusta, tačnije 26. i 27. augusta sada već tradicionalno učestvovati na Pixi kupu na Palama. Kako nam je kazao Tarik Agić, trener ove ekipe, za sve igrače ŠF Omladinac obezbijeđen je smještaj na Jahorini, u apartmanu Jaorinko kod Predraga Simića, a mladi nogometaši iz Poriječana ovom prilikom igrat će u grupi protiv Crvene Zvezde.